kuglanaKUGLANJE
Majstorica Polet (Sombor) – „13. maj“ (Novi Sad) nije odgrana

Majstorica u Kanjiži za popunu Prve lige Srbije – grupa Vojdina u kojoj je trebalo da se sastanu somborski Polet (drugoplasirani tim u Prvoj vojvođanskoj ligi) i novosadski „13. maj“ (poslednje plasirani tpm u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina“ nije odgrana. Kuglaški klub Polet je poslao saopštenje za javnost koje prenosimo u celini:

-Odlukom Takmičarske komisije KSV od 14.04.2010, utakmica Polet – „13. maj“ je zakazana za 17.04.2010. u 16 časova na kuglani u Kanjiži. Ekipa „13. maja“ nije u predviđenom roku (48 sati pre utakmice po propozicijama) najavila odustajanje od takmičenja. KK Polet nije dobio nikakvo obaveštenje o eventualnom odlaganju utakmice, tako da se u zakazano vreme pojavila na kuglani u Kanjiži na postrojavanju i ispunila sve obaveze oko kotizacije i protokola vezanih za ovu utakmicu. Utakmici su prisustvovali: sudija Robert Šarkanji kao i delegat predviđen za ovu utakmicu Ivan Mesaroš, koji su potpisali izveštaj i zapisnik sa utakmice, i sudija je proglasio službeni rezultat 8:0 za Polet! Interesovanje za utakmicu je bilo veliko, a ljubitelji kuglanja koji su došli iz raznih mesta u Vojvodini, ostali su uskraćeni za sportski doživljaj zbog nedolaska iz nepoznatih razloga ekipe „13. maja“ iz Novog Sada.

Povezana vest:  Softbol treneri na školovanju

Odigrane su ostale majstorice. Zrenjaninski Kristal je osvojio treće mesto u Prvoj ligi Srbije – grupa Vojvodina pošto je savladao sa 3.268:3.257 (5:3) novosadsku Vojvodinu.

U meču odluke za popunu Prve vojvođanske lige sastali su se Radnički iz Kikinde i Srem iz Sremske Mitrovice. Bolji je bio Srem, pobedio je Radnički sa 3.217:3.033 (8.0) i igraće u Prvoj vojvođanskoj ligi, a Radnički u Drugoj vojvođanskoj ligi.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, Drugog dana Olimpijade medalje u pet disciplina

Petrovardin je morao da odigra majstoricu za prvo mesto u Drugoj vojvođanskoj ligi. Savladao je Kordun iz Kljajićeva sa 3.165.3.160 i(6:2) i osvojio titulu.