Pobeda MemetovicaDenis Memetović pobednik  28. Vojvođanske “Zlatne rukavice“

 

 

Na ovogodišnjem, 28. po redu Internacionalnom bokserskom turniru Vojvođanska “Zlatna rukavica“ koji je završen juče, 26. septembra, u Subotici, trijumfovao je najmlađi bokser na turniru, Denis Memetović iz Srbije koji je u finalu pobedio Irca Stivena Brodhursta, rezultatom 3:2 (1:1).

 

Za najboljeg tehničara, stručni žiri je proglasio Đerđa Benea iz Mađarske, dok je titulu najboljeg stranog učesnika poneo Kristofer Pelan iz Irske, a za najborbeniji par proglašeni su Ivan Veriasov iz Rusije i Josip Bepo Filipi iz Hrvatske. Za najboljeg sudiju proglašen je Denis Popov iz Rusije.

Kao jedini srpski predstavnik u finalnom delu turnira, Denis Memetović se u završnici ovogodišnjeg takmičenja, za glavnu titulu borio sa tri godine starijim Stivenom Brodhurstom iz Irske kojeg je, u prvoj rundi meča, savladao sa minimalnom prednošću. Meč je okončan rezultatom 1:1, a nakon dodatnog preglasavanja sudija, doneta je odluku da pobeda pripada Denisu Memetoviću sa rezultatom 3:2, čime je, kao pobednik turnira, mladi bokser dobio pehar u trajno vlasništvo, kao i prelazni pehar.

Povezana vest:  Sjekloća 18. decembra za titulu prvaka Mediterana

Denis Memetovic - osvajac Zlatne rukaviceInternacionalni bokserski turnir najboljih srednjoevropskih, ruskih, afričkih, britanskih i balkanskih olimpijskih mladih boraca (generacija 92/93.), za nagrade tradicionalne manifestacije Vojvođanska “Zlatna rukavica“, održan je od 24. do 26. septembra u atrijumu Hotela “Galleria” u Subotici.

 

Rezultati finala:

 

do 49 kg: Kristori (Francuska) – Fedorčenko (Rusija) 7:4

do 52 kg: Pelan (Irska) – Mižei (Mađarska) – 2:0 (prekid u 2. rundi)

Povezana vest:  POSLE INCIDENTA NA PRVENSTVU SRBIJE, U BSS bez komentara! Ko je bio delegat i da li je pogrešio?!

do 56 kg: Friha (Francuska) – Butev (Rusija) – 1:0

do 60 kg: Šmiglev (Rusija) – Mekdonadž (Irska) – 1:0

do 64 kg: Manakujan (Rusija) – Bene (Mađarska) – 1:2

do 69 kg: Memetović (Srbija) – Broudhrst (Irska) – 3:2 (1:1)

do 75 kg: F. Orban (Mađarska) – Bleini (Irska) – 0:2 (predaja u 1. rundi)

do 81 kg: Čuev (Rusija) – G. Orban (Mađarska) – 2:0 (prekid u 2. rundi)

do 91 kg: Veriasov (Rusija) – Filipi (Hrvatska) – 0:6

+91 kg: Kalman (Mađarska) – Gimbatov (Rusija) – 0:2 (prekid u 3. rundi)

Povezana vest:  MEČ ŠAMPIONA - 55. ZLATNA RUKAVICA, Sve spremno za Zlatnu rukavicu

 

Polufinalni i finalni mečevi održani su u subotu i nedelju, 25. i 26. septembra u atrijumu Hotela “Galleria”, uz prisustvo ambasadorke Republike Kube, gospođe Mercedes Martinez Valdes, gradonačelnika Subotice Saše Vučinića i sekretara za sport i omladinu AP Vojvodine Modesta Dulića.

 

Domaćin i voditelj programa bio je Ivan Tešanović.

 

Promocijom kampanje “Stop nasilju na ulicama“, organizator tradicionalnog turnira, bokserski Savez Vojvodine i NVO AŠC, žele vratiti boksu, jednoj od najstarijih olimpijskih disciplina, imidž plemenite veštine i simbola ferpleja. Poruka je da se mladi vrate sportu, odnosno da sklonost ka borilačkim veštinama upražnjavaju u salama za vežbanje i na turnirima, a ne na javnim mestima – ulicama i stadionima.