KLICO_I_BRIGS_1MEČ ZA WBC POJAS U 02 ARENI

Kličko bolji od Brigsa

 

Vitalij Kličko, ukrajinski bokser, ponosni vlasnik WBC pojasa u teškoj kategoriji dobranio je titulu u O2 Areni u Hamburgu pobedivši Amerikanca Šenona Brigsa, na poene, posle 12 planiranih rundi.

U rovovskoj borbi Brigs je, izgleda, imao samo reči pretnje za Klička jer u ringu nije ništa pokazao. Sa druge strane, vladavina Vitalija Klička posle šest godina se nastavlja. Imao je Kličko šta da pokaže na ringu, raznovrsni arsenal oružja u obliku pesnica pokazale su, još jedanput, zašto je Kličko najbolji. Ukrajinac se poslednjih mesec dana nije se osvrtao pretereno na izjave Brigsa a sve što je imao da kaže bilo je u ringu.

Povezana vest:  Prokuplje domaćin plej ofa Bokserske lige Srbije – memorijal “Vlastimir Laci Stanišić”

U 10 rundi Brigs „nije znao gde je levo“ a primao je, u proseku, oko 30 udaraca od Ukrajinca. Izgleda da su pripreme u Tirolu urodile plodom i da je Kličko, bez dileme, u O2 Areni bio neprikosnoven a na ovom meču kao da je on samo bio na ringu.

Ostaje žal za činjenicom da Brigs nije uspeo ništa da uradi sem da ostane na nogama. Da je Brigs, možda, radio na ringu, bar u nekoj rundi, možda bi, rezultat bio drugačiji.

Povezana vest:  Crvena zvezda, Partizan i Radnički osnovali novi Boks savez u Beogradu

Tako je Doktor Gvozdena pesnica, Ukrajinac i Nemac Vitalij Kličko došao do 41 pobede (38 KO) a ima i dva poraza. Podsećanja radi pojas u WBC verziji Kličko je osvojio 2004. godine.