borovcanin_zlatibor (1)Zlatibor boxing night

Nova pobeda Nenada Borovčanina – Zlatibor kao Las Vegas!

 

Mnogi Zlatiborci su sa radoznalošću iščekivali Noć Boksa na Zlatiboru koji je ovih dana pompezno najavljivan, ali i mnogi ljubitelji boksa širom regiona i dočekali su da gledaju pravi spektakl koji ne zaostaje onima koji se organizuju u Las Vegasu! Balkan Box Promotion na čelu sa Miroslavom Borovčaninom uz podršku opštine Čajetina, hotela Palisad, Zlatiborca i MK Grupe organizovao je po ocenema mnogih do sada najspektakularniju reviju profesionalnog boksa na ovim prostorima. Prepuna hala, vrhunska scenografija, vrhunske borbe, CKM Round Girls, Ksenija Pajčin u zabavnom programu i šlag na tortu pobeda Nenada Borovčanina nad Andreasom Gunterom postavljaju nove standarde u organizaciji sportskog spektakla. Na predlog Mikana Velinovića istaknutog sportskog funkcionera, zlatne plakete za razvoj i afirmaciju boksa dobili su predsednik opštine Milan Stamatović, direktor turističke organizacije Arsen Đurić i direktor hotela Palisad Vojkan Janjić, koje su im u ime Balkan Box Promotion uručili Petar Pješčić direktor Mk Group, Tomo Marić doajen novinarstva i Nebojša Minić predsednik skupštine košarkaškog kluba Trepča iz Kosovske Mitrovice. Brojne ličnosti iz javnog života,prijatelji iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske došli su da podrže Nenada Borovčanina, a posebno oduševljenje publike izazvao je dolazak Svetlane Cece Ražnatović, koja je borovcanin_zlatibor_i_cecaiz prvog reda sa sinom Veljkom i dečkom Cveletom bodrila našeg šampiona.

Povezana vest:  Dejvid Hej poručio Kličku: Hajde da se borimo!

Nenad Borovčanin izašao je na ring sa srpskom šajkačom i majicom sa likovima Če Gevare, Fidela Kastra, Simona Bolivara i Hugo Čaveza, a uz muziku Marš na Drinu.

Rovovska borba svih šest rundi između Borovčanina i Guntera nije dala publici predaha, koja je svaku akciju ispratila skandiranjem, a eksplodirala u šestoj rundi kada je Borovčanin desnim krošeom poslao Guntera u nokdaun.

Povezana vest:  U Nišu šibanje na Šivari, Lozničani u finalu Bokserske lige Srbije

-Bio mi je ovo najteži meč u karijeri i najbolji protivnik do sada,ali i najslađa pobeda. Zlatiborska publika je fenomenalna i dala mi je dodatnu snagu da pobedim. Gunter je od samog početka borbe napadao, tako da nije bilo vremena za predah. U šestoj rundi sam ga pogodio desnim krošeom, ali je uspeo da se vrati u borbu i odboksuje do kraja meča. Nadam se da ću posle ove pobede značajno napredovati na rang listama i biti korak bliže borbi za neku od prestižnih titula. Nastavljam sa treninzima i čekam zakazivanje novog meča, nadam se i nove pobede. Podrška prijatelja mi je od izuzetnog značaja, pa se još jednom zahvaljujem svima koji su došli da me podrže – rekao jeNenad Borovčanin.

Povezana vest:  Majk Tajson želi da peva i pleše u mjuziklu

U ostalim borbama publika je uživala u borbama između boksera kampa Chip Boxing Beograd protiv boksera Panteri Zenica iz Bosne i Hercegovine:

Petar Bajić vs Džemal Mahmić 2:0

Milan Kostić vs Bahrudin Mahmić 0:2

Mirko Vujadinović vs Sanel Papić 0:2

Slobodan Lukić vs Vito Martić 2:0 bez borbe