PRIJATELJSKI MEČ RIJEKA CRVENA ZVEZDA

 

Nerešeno na Kantridi

 

Prijateljski susret dva bokserska kluba održan je u nedelju na Kantridi. Bokseri Rijeke i Crvene zvezde odboksovali su nerešeno.

PB150067

Rezultati mečeva: do 58 kg: Babić (Rijeka) – Kostić (Crvena zvezda) 0:2 (KO u 1. rundi). Do 81 kg: Mohorić – Nikolić 1:1. Do 71 kg: Gudac – Bajrović 2:0. Do 75 kg: Jugo – Bulić 2:0, Dujić – Kostić 2:0 (prekid u 2.). Do 69 kg: Benić – Ajdarević 0:2. Do 75 kg: Đurić – Malićević 0:2.

– Bilo je dobro. Dočekali su nas i posvetili maksimalnu pažnju. U Rijeci je sa nama bio Zoran Milivojević, Konzul Srbije u Rijeci. Mečevi su bili dobri, prijatno me je iznenadio Lazar Kostić. Kostić je nokautirao protivnika u drugoj rundi. Nikola Rančić je trebalo da ide sa nama ali se nije pojavio na dogovorenom mestu. Svi bokseri su pokazali borbenost, svakog bi pohvalio a posebno Ajdarevića i Malićevića. Za njih će uvek biti mesta u reprezentaciji ali moraju da se uozbilje i da redovno treniraju jer mogu da naprave odličan rezultat na međunarodnom planu. Sve to zavisi od njih – rekao je Zoran Manojlović, predsednik Crvene zvezde i selektor u BSS. – Trebalo bi da organizujemo što više ovakvih mečeva zbog provera takmičara i što pre bi trebalo da počne ligaško takmičenje u Srbiji da bi bokseri imali kontinuitet u radu i kako bi stalno bili u formi. I kao selektor bi onda imao bolji uvid u stanje takmičara u Srbiji.

Povezana vest:  Pojedinačno boks prvenstvo Srbije 2018. ušlo u finalnu fazu

PB150048

Prvi operativac crveno belih Ljubomir Manojlović analizirao je borbe.

– Lazar Kostić završio je meč prekidom, tačnije nokautom a to smo i očekivali. Ukradena je pobeda Marku Nikoliću jer je Hrvat bežao sve vreme meča da sačuva glavu a cilj mu je bio da izdrži na nogama tri runde i da tako pobedi. Nije smeo da se upusti u borbu. Andrej Gudac je u meču sa Bajrovićem pobedio ubedljivo ali je u tom meču presudilo iskustvo koje je imao hrvatski takmičar. Balša Bulić je bio ubedljiv u prve dve runde, pokazao je lepotu i tehniku plemenite veštine i sa nedostatkom snage koja mu je bila potrebna u trećoj rundi i zbog toga su domaćini dali pobedu njihovom bokseru. Aleksandar Kostić pružio je dobar otpor, bez posustajanja primio je udarac u pleksus i odlučili smo da prekinemo taj meč. Fejza Ajdarević sa višim protivnikom od njega je pokazao iskustvo i umeće izborio se za pobedu, zasluženo dok je Nersad Malićević isto bio odličan u ringu – rekao je LJubomir Manojlović, generalni sekretar Crvene zvezde.

Povezana vest:  Ukrajina: Vitalij Kličko glavni kandidat opozicije