sjekloca_i_pop

SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL U PETAK UVEČE U NOVOM SADU

Sjekloća brani pojas

 

Bokserski spektakl u Novom Sadu, u petak 25. marta, najavljen je kao meč godine. U ringu će jedan od aktera u borbi večeri, u Kristalnoj dvorani hotela Park biti Nikola Sjekloća, aktuelni internacionalni WBC šampion u super srednjoj kategoriji, koji će braniti pojas u duelu sa Špancem Robertom Santosom poznatijeg kao „Tigar iz Benidorma”.

U prestižnom novosadskom hotelu Park održano je i drućenje sa medijima gde su sve oči bile uprte u Nikolu Sjekloću.

-Pre svega, želim da se zahvalim Bati Butoroviću i osoblju hotela Park, koji su omogućili da se meč održi u ovom hotelu. Zahvaljujem se mom treneru Milivoju Bašiću i sparing partnerima, Nikoli Jovanoviću, Aleksandru Cigaranoviću i Andriji Kekoviću, mnogo su mi pomogli da meč dočekam potpuno spreman – istakao je Sjekloća, ne propustivši da pomene i brojne sponzore i prijatelje, koji su pomogli u organizaciji meča.

Povezana vest:  Ličina nije postao prvak sveta do 91 kilograma

Sjekloća nije želeo da se bavi prognozama oko prestojećeg meča, ali…:

-U boksu je nezahvalno prognozirati, ipak, ne sumnjam u svoju pobedu.

Trener Krstaša, ekipe sa Crvenog krsta Milivoje Bašić se složio sa konstatacijom Sjekloće, rekavši da Nikola poseduje boksersko znanje i inteligenciju, kao i da može da pobedi mnogo jače boksere od Španca sa kojim se sastaje u petak uveče.

Nadovezao se i predsednik Srpske profesionalne bokserske federacije Miroslav Popović i najavio da je izvesno da će do kraja ove ili početkom sledeće godine uz podršku menadžera Dona Kinga u Nemca turskog porekla Ahmeta Onera, biti organizovan meč za svetsku titulu gde bi jedan od aktera baš i bio Sjekloća.

Povezana vest:  IZBORI U BOKS SAVEZU SRBIJE 2013, Đerić odlazi, ko su kandidati za predsednika BSS!

Meču u Novom Sadu moći će da prisustvuje oko 400 gledalaca u ekskluzivnom ambijentu. Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od pet i tri hiljade dinara i po rečima organizatora, mogu se kupiti u hotelu Park i beogradskom Boks kafeu.

PAROVI BORBI

Meč za internacionalnu VBC titulu u super srednjoj kategoriji (do 76,203 kg) u 12 rundi: Nikola Sjekloća (Crna Gora; 18-0, 5 KO) – Robert Santos (Španija; 16-4-1, 8 KO).

Sudija u ringu: Florijan Bela (Mađarska), bodovne: Pregrad Aleksić (Crna Gora), Masimo Borovekio (Italija) i Rajko Đajić (Srbija).

Povezana vest:  Prašović iz Beograda otišao u London po svetsku titulu!

Borba za VBC pojas Mediterana u lakioj kategoriji (do 61,235 kg) u 12 rundi: Dejan Zlatičanin (Crna Gora; 11-0, 9 KO) – Feliks Lora (Dominikanska Republika; 13-6-5, 7 KO).

Sudija u ringu: Masimo Borovekio (Italija), bodovne: Pregrad Aleksić (Crna Gora), Florijan Bela (Mađarska) i Rajko Đajić (Srbija).

Uvodne borbe – kruzer (91 kg) u 4 runde: Drago Janjušević (Srbija; 16-2, 9 KO) – Atila Makula (Mađarska; 5-9, 3 KO). Teška (+ 91 kg) u 6 rundi: Jakov Gospić (Hrvatska; 9-2, 8 KO) – Sejfula Beriša (Srbija; 6-22-2, 1 KO). Teška u 6 rundi: Erkan Teper (Turska; 3_0, 3 KO) – Šandor Balog (Mađarska; 2-18-3, 1 KO). Poluteška (80 kg) u 8 rundi: Varol Vekioglu (Nemačka; 14-2-1, 7 KO) – Mile Nikolić (Srbija; 4-9, 2 KO).

PHOTO: ataimages.rs

kzn_novi_sad