buharalija_slovacka

Buharalija nokautirao Janoša!

 

Adnan Buharalija nokautirao je pred 5.000 gledalaca u slovačkom gradu Nitra Janoša Kikilaia i tako stekao uslov da boksuje meč za titulu šampiona Mediterana u WBC verziji i to u organizaciji kampa čiji je član Bali Balkanboksing. Akteri su na vaganju dan pre borbe obećavali nokaute u čemu je dosta glasniji bio Mađar, ali je Buharalija ipak bio efekniji u ringu i održao reč za razliku od Janoša koji je posle brojanja sudije još ostao da leži na podu ringa. Meč je od prve runde počeo žestoko napadima Mađara, što je publika ispratila ovacijama, ali ga je pred kraj runde Buharalija sačekao na kontra levi direkt desni kroše i posalo u „carstvo snova“, a sudija je posle odbrojanih 10 mogao samo da konstatuje kraj borbe i pobedu boksera iz kampa Bali Balkanboksing.

Povezana vest:  Piperski novi član Balkan Boksinga!

-U pobedu nisam sumnjao ni jednog trenutka, jer sam se pripremao dva meseca za ovaj meč i u ring ušao sa jasnim ciljem da se kvalifikujem za meč za titulu. Posle meča imam tri slobodna dana, a već posle kratkog odmora krećem sa treninzima u sali kampa Bali Balkanboksing, gde ću raditi na sticnju snage i opšte kondicije. Meč za titulu ću raditi tamo gde čelnici kama budu odlučli da ga organizuju, a moja želja je Fojnica moj rodni grad. Baviću se treningom, a menadžment će sigurno uraditi ono što je najbolje za mene. Titula šampiona Mediterana bi mi donela dovoljno bodova da uđem među prvih 20 na svetu što bi bio ogroman uspeh za mene, a svakako ne sumnjam da ću uspeti u toj nameri! – rekao je Adnan Buharalija.

Povezana vest:  Kličko: Želim revanš sa Fjurijem

Promoter meča u Nitri bio je Feliks Rac i njegova promoterska kuća Feliksbokspromoušn, koji tesno sarađuju sa Bali Balkanboksingom. Među specijalnim gostima na ovoj reviji u kojoj je Tamaš Kovač osvojio titulu šampiona Evrope protiv Hamze Vandera, bili su reli vozač Benik Bals, teniserka Baboš Timea i atletičarka Zives Anastazija.