sjekloca_kzn

SJEKLOĆA SPREMAN ZA ODBRANU WBC TITULE U NEMAČKOJ

Nikola: Ostvariću novu pobedu!

 

Nikola Sjekloća internacionalni prvak sveta u WBC verziji, u super srednjoj kategoriji (do 76,200 kg), spreman je za meč u Nemačkoj koji je na programu u petak (15. jun) u Gepingemu (blizu Štutgarta).

Na konferenciji za medije u zemunskom lokalu Boks kafe održana je konferencija za medije gde je Sjekloća najavio, drugu odbranu pojasa a posle toga i napad na WBC pojas prvaka sveta u super srednjoj kategoriji. Trenutno, Sjekloća se nalazi na sedmom mestu WBC liste u njegovoj kategoriji a eventualna pobeda u Nemačkoj „podigla“ bi ga za još par mesta.

Povezana vest:  Markez odbranio titule u revanšu protiv Dijaza

Protivn u Nemačkoj, u planiranih 12 rundi je Jermenac Koren Gevor koji ima skor 31 pobeda (16KO) i šest poraza dok Sjekloća 20 pobeda (6KO), bez poraza.

-U kontinuitetu sam imao mečeve tako da sam već šest meseci u treningu. Posle meča u Novom Sadu bio sam u Nemačkoj gde sam sparingovao sa Rusom Aleksejom aleksejevim dok sam u Beogradu pesničio sa Hrvatom Stjepanom Božićem a asistirali su mi i bokseri beogradskog Radničkog – rekao je Sjekloća na konferenciji za medije.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS, Derek Čizora kažnjen sa 50 hiljada dolara

Trener Nikole Sjekloće, Milivoje Bašić, dan pred put zadovoljan je formom Sjekloće.

-Sjekloća je trenirao i spreman je za meč. Imao je naporne pola godine a ovaj meč u Nemačkoj mu je korak do titule svetskog prvaka – rekao je Bašić.

Srpska ekspedicija, Nikola Sjekloća, Milivoje Bašić, Vidoje Sjekloća i Luka Popović, iz Beograda kreće sutra ujutru za Štutgart a u pomoć je pritekla turistička agencija JUMBO travel.

-Sjekloća je imao odlične uslove za trening ali smo planirali da za Nemačku putuje više ljudi. Ipak, zbog finansijske situacije nismo mogli da ostvarimo planirano. Sjekloća će pružiti maksimum na ringu i pokazaće da u njega treba da se ulaže – rekao je Luka Popović.

Povezana vest:  Ličina nije postao prvak sveta do 91 kilograma

Sudije na meču biće Masimo Barovekio (Italija) u ringu, dok su bodovne – Robin Dolpjer (Francuska), Predrag Aleksić (Crna Gora) i Jirgen Langos (Nemačka). Arena boks promoušn i Red Star (Crvena zvezda) Ginis su promotori meča.

PHOTO: ataimages.rs

nikola_sjekloca_profil