aleksandar_drenovka_i_jovanovic

SP AZERBEJDŽAN 2011

Kitrov zaustavio Aleksandra Drenovaka u borbi za medalju

 

Aleksandar Drenovak (Srbija) – Levgen Kitrov (Ukrajina) 15:34 (5:9,6:14,4:11)

Posle osvojene norme za Olimpijske igre u Londonu naredne godine Aleksandar Drenovak je stao u gard Ukrajincu Levgenu Kitrovu u borbi za medalju na svetskom prvenstvu u Azerbejdžanu. U četvrtfinalu je Drenovak izgubio rezultatom 34:15 i tako završio pohod na medalju. Ipak, ostaje da se po povratku sa SP u Azerbejdžanu krene sa pripremama za OI u Londonu što je bio primarni cilj Stručnog štaba.

Mnogi su Aleksandra Drenovaka otipsivali! Momak iz Vrnjačke banje je boksovao u velter kategoriji (do 69 kg) i tu je bio, ako može da se kaže u senci Zorana Mitrovića ali je Drenovak upornošću došao do rezultata i olimpijske norme. Ovoga puta na svetskom prvenstvu u Azerbejdžanu Drenovak je overio vizu za London.

Povezana vest:  Koto novi šampion sveta u srednjoj kategoriji

Drenovak je odlično počeo meč, često je menjao pravac kretanja i tako pokušavao da zboni protivnika. Aca je odlično eskivirao udarce i sa levicom i desnim krošeom u par navrata pogađao Ukrajinca. Posle prve runde rezultat je bio 9:5 za Kitrova.

I u drugoj rundi Ukrajinac je napadao, Drenovak se branio i pogađao protivnika levicom ali je posle većeg broja udaraca sudija brojao Drenovaku. Ipak, Kitrov je delovao borbenije i jače na ringu iako je Aca odlično vraćao levicama i krošeima. Posle druge runde 14:6 (ukupno 23:11).

Povezana vest:  MEČ ZA WBO TITULU, Kusturica i Dodik uz Borovčanina

Ni u trećoj rundi Drenovak nije klonuo duhom iako je Ukrajinac delovao jače na ringu. Uspevao je Aca da vrati udarce i da odlično parira ali nije imao rešenja za Ukrajinca.

Ipak, da Drenovak nije “tikva bez korena” može da se spomene da je upravo on, sada već daleke 2006 bio treći na svetskom Univerzitetskom prvenstvu u Kazahstanu ali tada je zbog povrede palca (polomljen prst) morao da ostane na trećem mestu. Najveće zasluge za njegov uspeh, pored sadašnjeg Stručnog štaba na čelu sa selektorom Zoranom Manojlovićem, ima otac Aleksandra Drenovaka – Živorad koji skoro ceo život radi sa Acom u Vrnjačkoj banji.

Povezana vest:  Filipini uložili protest Argentini zbog napada na boksera

Do četvrtfinala Drenovak je pobedio, u prvom kolu Giuluntumura Tumurkijasa (Mongolija) 21:21 (preglasavanje). U drugom kolu Aca je pobedio trećeg nosioca u srednjoj kategoriji Džimija Korteza (Ekvador) sa 13:9. U trećem kolu i borbi za Olimpijsku normu Drenovak je pobedio Kineza Jiantinga Zanga sa 18:16. U četvrtfinalu Drenovak je boksovao sa Levgenom Kitrovim i od njega, nažalost izgubio.

U polufinalu će Kitrov boksovati sa boljim iz duela Bogdan Juratoni (Rumunija) – Andranik Hakobajan (Jermenija)