marko_pantelic_sev_irska_srb_slavi

Pantelić: Pritisak je na nama, ali izdržaćemo

 

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Marko Pantelić rekao je danas da su svi u ekipi svesni važnosti utakmice sa Italijom, ali da ih pritisak neće sprečiti na putu ka pobedi i plasmanu u baraž za Evropsko prvenstvo 2012.

-Bilo bi bolje da su bodovi potrebni Italijanima, jer bi onda oni igrali pod pritiskom. Ovako je taj pritisak na nama, a Italija će igrati rasterećeno. Uprkos svemu, nadamo se najboljem. Da postignemo bar jedan gol, a da Italiji to ne pođe za rukom – kazao je Pantelić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  Policajci poveđeni u tuči posle fudbalske utakmice u Makedoniji

Italija je sa 22 boda već osvojila prvo mesto u C grupi kvalifikacija i izborila direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini sledeće godine.

Srbija je druga na tabeli sa 14 bodova, jednim više od Estonije i tri više od Slovenije. Pobeda nad „azurima“ Srbiji bi najverovatnije donela plasman u baraž.

Eventualni „popravni“ ispit Srbija će imati sledeće nedelje na gostovanju Sloveniji u Mariboru. Srbija već duže vreme u kvalifikacijama za velika takmičenja nije pobedila neku reprezentaciju iz samog vrha svetskog fudbala, a prema Pantelićevim rečima, meč sa Italijom je prava prilika da se to promeni.

Povezana vest:  Spisak licenciranih igrača FK Crvena zvezda

-Uvek je lepo kada pobedite neku veliku ekipu, a ova italijanska to svakako jeste. Razgovarao sam i sa Dejanom Stankovićem o tome kakva će biti postavka italijanske ekipe. Još se ne zna ko će im igrati, pa ćemo morati da sačekamo – dodao je Pantelić.

Utakmica C grupe kvalifikacija Srbija – Italija igra se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

Povezana vest:  Stanojević: Moreira mora da popravi ponašanje