aleksandar_drenovak_poz_kosutnjak_sep_2011

SP BAKU 2011

Aleksandar Drenovak: San mi se ostvario!

 

Čelnici Bokserskog saveza Srbije “borili” su se 12 godina da neki od srpskih pesničara otputuje na Olimpijske igre. Poslednji je to učinio Geard Ajetović (OI Sidnej). Sada je na redu srednjaš (do 75 kg) Aleksandar Drenovak. Momak iz Vrnjačke banje od malih nogu je pored i u ringu. Dosta je ulagao u sebe a podrška mu je bila otac Živorad kao i svi prijatelji iz Banje.

Podsećanja radi Aca je svoj kvalitet prvi put pokazao 2006. kada je bio treći na svetskom Univerzitetskom prvenstvu u Kazahstanu ali tada je zbog povrede palca (polomljen prst) morao da ostane na trećem mestu. Tada je nagovestio da može da stigne do Olimpijskih igara.

Drenovak je prvo boksovao u velter kategoriji (do 69 kg) a tada nije bio u reprezentaciji jer je uvek bio, za korak, iza Zorana Mitrovića. Nekada je bio iza Mitrovića zbog sudija, nekada zbog sebe ali je Drenovak istrajao i stigao do željenog sna – do Olimpijskih igara! I sada je sve to prošlost i zaboravljeno!

Povezana vest:  Dve medalje srpskih boksera na EP u Jermeniji, čeka se “Bože pravde”

Par dana po overi vize za London Drenovak ni dalje nije svestan rezultata koji je postigao. Iako nije stigao do medalje, overio je pasoš za Veliku Britaniju. A u Londonu može svašta da se desi.

-Naravno da sam veoma srećan ali mislim da još nisam svestan veličine uspeha – prve su reči Drenovaka.

Na pitanje šta očekuje od Igara u Londonu Drenovak je odgovorio, pomalo diplomatski.

-Očekujem da se pre svega dobro pripremim i spremno dočekam takmičenje u Londonu. Naravno, ako se kockice sklope mogu i da napadnem medalju, što da ne, mada je i sam odlazak uspeh kojem sam se samo u snovima nadao – nastavio je Drenovak i kratko dodao: – Samo da nema povrede!

Red, rad i disciplina krase Drenovaka a njegov plasman među osam najboljih pesničara sveta je, pomalo, iznenađenje ali nije bilo nerealno jer sva petorica reprezentativaca Srbije koji su se našli na SP u Bakuu zaslužili su poziv selektora Zorana Manojlovića.

Povezana vest:  56. MEČ ŠAMPIONA – ZLATNA RUKAVICA, Na ringu u Beogradu 79 boksera

-Pre svih, zahvalio bih se celoj ekipi na čelu sa trenerima i selektorom ali i bokserima jer smo bili pravi tim i disali kao jedno. Naravno ocu koji me je naučio svemu što znam i bez koga ovaj uspeh i uopšte bavljenje boksom nikada ne bi postojali.

Da li je kvalifikacija na OI novi podsticaj i nova prepreka za Drenovaka?

-Imam 28 godina i ovo je potvrda da 15 godina rada u sali nije bačeno uzalud tako da je ovaj rezultat veliki podstrek i za mene ali bi trebalo da bude i za druge mlade boksere u Srbiji u daljem bavljenju našim sportom.

Na kraju, nekada velteraš, sada srednjaš. Da li bi se Drenovak vratio u kategoriju do 69 kilograma?

Povezana vest:  Novi Pazar lider na tabeli Regionalne bokserske lige ex-Yu

-Naravno da se ne bi vratio u velter kategoriju jer su oni dosta brzi i bolji tehničari dok su srednjaši jači ali za moj boks meni više odgovara 75. Tu sam okretniji I brži od njih, što je moja prednost.

Na kraju, Drenovak je zahvalan jer je dobio svojih pet minuta slave, za sada je iskoristio samo minut a na redu su Igre u Londonu.

-Na kraju bih se zahvalio i Bogu jer sam dobio šansu za svojih pet minuta i on mi je dao snage da ih iskoristim. Zahvalio bi se i mojoj Vrnjačkoj Banji koja je cela bila uz mene sve ove dane, ne samo na svetskom prvenstvu već i tokom priprema kao i svima iz sveta boksa koji su nas bodrili i u dobru i u zlu! – rekao je na kraju Aleksandar Drenovak, prvi bokser Srbije koji je overio normu za Olimpijske igre u Londonu 2012.