neso_semerdzijev_wbo

Nenad Borovčanin sprema odbranu titule

 

Iako je odbio da boksuje sa Roj Džons juniorom u Moskvi srpski bokser, Nenad Borovčanin, član „Balkan boxing kluba“, trenutno se nalazi Jahorini gde sprovodi bazične pripreme za odbranu titule. Naime, obaveza Nenadova je da u roku od šest neseci brani osvojenu titulu evropskog prvaka u verziji WBO, jednoj od najcenjenijih u svetu koju je zasluženo prigrlio u duelu s Bugarinom Semerdžijevim u Banja Luci u maju 2011. godine. Pregovori s eventualnim rivalima su u toku, a meč bi mogao da se održi u novosadskom „Spensu“

Povezana vest:  Nikola Stevanović povredio ruku, meč odložen za 20. april!

Te bazične pripreme obuhvataju razvijanje kondicionih kapaciteta, bazičnu snagu, rad u teretani, razvijanje funkcionalnih sposobnosti pluća, kao i duga trčanja, a sve u cilju da Nenad Borovičanin spremno dočeka protivnika koji će učiniti sve da preotme njegovu titulu.

Pripreme su organizovane preko „BK Borovčanin-Wolf Security“ (klub Balkan boxinga u Republici srpskoj) na čelu sa predsednikom Sinišom Vukojčićem.

Povezana vest:  Borovčanin posetio Republički zavod za sport

Po rečima Nenada Borovčanina, uslovi su izuzetni. Našem šampionu na raspolaganju je najsavremeniji welnes centar, teretana, spa centar, fizioterapeuti, posebna ishrana i izuzetno ljubazno osoblje koje u svakom trenutku bukvalno svaku želju našeg boksera ispunjava s neskrivenim entuzijazmom. Pored Nenada na pripremama na Jahorini je još trojica članova „Balkan boxinga“ – Zvjezdan Vidaković, Mane Marčeta i Milan Piperski.

Povezana vest:  Majk Tajson: Britanski navijači su me spasili od smrti