branko_brnovic_sel_cg

BARAŽ ZA EP 2012

Bilić sanja revanš Turskoj, Brnović optimista

 

Selektor reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić rekao je danas da će njegova ekipa u baražu sa Turskom pokušati da se revanšira za poraz na EP 2008, dok je selektor Crne Gore Branko Brnović ocenio da njegov tim ima realne šanse da savlada Češku u baražu za kontinentalni šampionat.

-Protivnik je jak, ali ne i jači od nas. Tri godine čekamo, sanjamo od tog Beča da im se osvetimo. Turci su najzvučniji protivnik koga smo mogli da dobijemo, ali mi smo kvalitetniji i moramo da prođemo – rekao je Bilić hrvatskim medijima.

Povezana vest:  Ronaldo priznao: Želim da se vratim u Junajted

Turska je pre tri godine na EP u Austriji i Švajcarskoj savladala Hrvatsku u četvrtfinalu, posle penala. Hrvati su tada minut pre kraja drugog produžetka poveli golom Ivana Klasnića, ali je u poslednjim trenucima meča Semih Šenturk doneo penale Turskoj. Turska će u prvom meču biti domaćin, a revanš će se igrati u Hrvatskoj.

Crna Gora će pokušati protiv Češke da se domogne svog prvog velikog takmičenja.

Povezana vest:  Sanogo pozitivan na korona virus

-Našu prednost vidim u tome što ćemo revanš igrati na domacem terenu. Kao i uvek, optimista sam, imamo dobru priliku da se plasiramo na EP. Česi su jaki, njihova škola je jaka. Ipak, imamo poznatija imena u timu, ali imena ne igraju fudbal. Igraci ce morati da pokažu želju i mentalnu snagu kao protiv Engleske –  kazao je crnogorskim medijima selektor te ekipe Branko Brnović.

Selekcija Bosne i Hercegovine će kao i u baražu za poslednje Svetsko prvenstvo, odmeriti snage sa Portugalom.

-Nisam iznenađen ovakvim žrebom. Imamo jaku ekipu, ali ćemo morati da odigramo najbolje što možemo kako bismo eliminisali Bosnu i Hercegovinu – rekao je selektor Portugala Paolo Bento

Povezana vest:  Šalke srušio Hamburger i grabi ka Ligi šampiona

U baražu za Mundijal 2010. godine Portugalci su u obe utakmice pobedili sa 1:0.

-Opet Portugal za nas, možemo da ih dobijemo! Biće dobro – napisao je golman BiH Asmir Begović na svom profilu na društvenoj mreži Tviter.

Prve utakmice baraža za odlazak na EP igraju se 11. i 12. novembra, a revanš mečevi su 15. novembra.