sjekloca_i_baka_radnicki

VEČE PROFI BOKSA U PODGORICI

Sjekloća u Beogradu brusi formu

 

U Podgorici, 26. novembra Nikola Sjekloća će ponovo, po treći put, braniti WBC pojas Internacional u super srednjoj kategoriji. Sjekloća do sada ima upisane 22 pobede (7KO) a protivnik u hali Morača biće mu Peter Mašamaite iz Južnoafričke Republike.

Skor Sjekloćinog protivnika, tamnoputog Petera je 19 pobeda (10KO), osam poraza (1KO) i jedan nerešn meč. Ova borba je planirana da traje 12 rundi.

Sjekloća se nalazi u Beogradu na pripremama za meč a trenira na Crvenom krstu pod budnim okom Milivoja Bašića.

-Očekujem 23. pobedu – prve su reči Sjekloće.

-Naporno treniram. Počeo sam pripreme u Budvi, a sada sam nastavio da treniram na Radničkom sa Milivojem Bašićem. U Beogradu ću biti do meča a merenje je planirano za 25. novembra u Podgorici. U Budvi sam radio na opštoj izdržljivosti a sada radim na specifičnoj izdržljivosti. Od sledeće nedelje očekujem da počnem sa sparing mečevima. O sparing partnerima će se brinuti Bašić i moj menadžer Luka Popović.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Meni Pakjao odbranio titulu svetskog prvaka

sjekloca_radnicki_treningO protivniku Sjekloća malo zna.

-Protivnika znam sa video na klipova preko interneta. Znam da je prvak Afrike u WBO verziji i da se radi  o iskusnom bokseru koji ima 19 pobeda ali je 10 završio nokautom a ima i osam poraza ali je izgubio od dobrih boksera. Mada, mene on ne intersuje jer sada, samo treniram i spremam se za meč u Podgorici koji će mi otvoriti vrata za meč za šampiona sveta u WBC verziji u supersrednjoj kategoriji – rekao je Sjekloća. – Naravno, nepotcenjuem protivnika i za taj meč se spremam studiozno sa svojim timom tako da će pobeda biti zagarantovana.

Povezana vest:  Bivša menadžerska kuća braće Kličko pred bankrotom

Treninge u Beogradu sa Sjekloćom nadgleda i radi Milivoje Bašić, prvi trener beogradskog Radničkog. Strateg Krstaša ceo život radi sa Nikolom a i on je jedan od „krivaca“ da je Sjekloća stigao i do bronzanih medalja na evropskom prvenstvu 2000. i na svetskom prvenstvu 2003.

-Ovo je samo jedna prepreka koju ćemo mi preskočiti, uspešno! Ciljeve smo odavno postavili i sada sve radimo da se ti ciljevi ostvare. O kvalitetu Nikole Sjekloće je suvišno govoriti jer se zna koje Nikola Sjekloća na prostoru eks Jugoslvaije i Evrope. Iako ima iza sebe 22 pobede on radi kao da mu je ovo debi na profi ringu.

Povezana vest:  Majka odlučila da se Ektor Kamačo skine sa aparata

Menadžer Nikole Sjekloće Luka Popović vodi Sjekloću od njegovog prvog profi meča.

-Za mene je glavna borba, tačnije meč za Sjekloću počije u decembru u Las Vegasu na kongresu WBC kada čemo ugovarati borbu za titulu WBC šampiona sveta. Protivnika sa kojim će Nikola boksovati Podgorici ne potcenjujemo ali naši planovi su vezani za meč za šampiona sveta i to nam je primarni cilj a protivnik u Podgorici je samo usputna stanica. Nepotcenjujemo nikoga ali smatram da je Nikola napokon ozbiljno shvatio koliko je blizu titule prvka sveta – rekao je Popović.

PHOTO: ataimages.rs

luka_sjekloca_baka