NikolicM

63. STRANDŽAT KUP

Poraz Orlova na startu takmičenja

 

Posle merenja i žrebanja poznato je sa kime će boksovati naši reprezentativci Marjanović, Nikolić i Milutin Stanković. S obzirom na saznanja desilo se upravo što je i najavljivano. Ipak, prvog dana takmičenja srpski borci su ostvarili dva poraza. Marko Nikolić je izgubio od odličnog Brazilca Florentina Jamagicija,dok je Ljubomir Marjanović izgubio od Kubanca Ronijela Sotolonga svetskog prvaka iz 2011, nerealnim rezultatom 13-3. Militun Stankovič danas boksuje sa Gruzijcem Mihaelom Bakhtidzemom koji je bio treći na prvenstvu Evropre 2011.

-U izuzetno jakoj konkurenciji (115 boksera iz zemalja sa četiri kontinenta) naši bokseri i nisu mogli da dobiju slabije protivnike. Tako će Ljubomir Marjanović naš kapiten u kategoriji do 64 kilograma, a u kojoj je prijavljeno 14 boksera, danas u eliminacijama boksovati protiv seniorskog vice prvaka Sveta iz Azerbejdžana Kubanac Lopez Toledo. U slučaju da napravi iznenađenje i prođe u drugo kolo tu će ga čekati pobednik iz meča Kuba – Rusija. Naime zbog toga što je ovogodišnji vice šampion sveta Kubanac Toledo na zvaničnom merenju prebacio težinu za laku kategoriju, prebačen je u kategoriju više tako da bi naredni protivnik našem kapitenu mogao biti takođe Kubanac Iglasio Soto Jong Raniel.

Povezana vest:  Radošević osvojio WBC pojas, Sjekloća pobedio nokautom

Marko Nikolić, u kategoriji do 81 kg a u kojoj se na merenju pojavilo 12 boksera a protivnik mu je bio odličan poluteškaš iz Brazila Florentino Jamagici koji je ujedno i jedan od najuspešnijih boksera svetske profesionalne lige u ovoj kategoriji.

Danas na ring izlazi Milutin Stanković.

-Milutin Stanković, naš superteskaš je da kažem imao najviše “sreće” u žrebu jer će mu prvi protivnik u borbi za medalju “samo bronzani” sa poslednjeg evropskog prvenstva  u Ankari Gruzijac Bahitadze Mihail ako pobedi Milutin bi se u borbi za medalju borio sa Rusom;Andrejem Afoninom ili Bugarinom Petrom Belberovim,to jest sa pobednikom između njih dvoje. Sve u svemu, ono što sam ja kao trener i očekivao i najavljivao. Raspoloženje u timu je i pored teškog i nimalo naklonjenog nam žreba odlicno, i to je meni garant da ćemo ovde u Sofiji skupo prodati svoje kože. Ono što se može smatrati propustom je činjenica da su nam još dvojica boksera, do 52 kg i do 56 kg mogla ovde boksovati jer je u njihovim kategorijama prijavljeno po 10 odnosno 12 boksera. Ovo posebno naglašavam jer su naši takmičari Miloš Baltić i Nenad Dimitrijević sve vreme sa ekipom trenirali i bili potpuno spremni za ovu priliku i izazov kakvim se neće u skorije vreme pružiti.

Povezana vest:  MEČ ZA WBA PRVAKA SVETA, Poraz Marka Huka, Povetkin odbranio pojas

Oko konkurencije Miodrag Milić kaže.

-U Sofiju su doputovale kompletne selekcije Kube, Rusije, Kazahstana, Uzbekistana, Kine, Brazila,..Pored 115 seniora ovde će se paralelno sa nama takmičiti i 40 žena svrstanih u tri težinske (olimpijske) kategorije. 51, 60, i 75kg. Po prvim procenama, a na osnovu imena i rejtinga takmičara koji su ovde doputovali biće ovo još jedan “Strandžat kup” za pamćenje i prepričavanje.

Povezana vest:  EP MOSKVA, Svi rezultati, Završeno takmičenje - Rusima sedam zlata

U Bugarskoj je i Aleksandar Drenovak.

-Što se tiče našeg olimpijca Drenovaka koji je ovde sa nama, ali neće boksovati jer organizatori nisu hteli da ga uvrste u glavni deo zvaničnog programa,on je odradio trkački trening, trenirao je u sali, a na redu je i sparing meč – rekao je na kraju Milić.