milan_kostic_i_cupa_trening

BOKSERI ČIPA SPREMNI ZA MEČ

Poznati protivnici Kostiću i Stevanoviću

 

Profi kamp ČIP, 11. marta organizuje Veče Profi Boksa kao i uvek pod nazivom „Svome Gradu “ u Hali sportova Novi Beograd. Dobijena su imena protivnika tako da je Ljubiša Ignjatović, popularni Čupa u saradnji sa promotorom Davorinom Lupeom kreće u tehničku organizaciju profi spektakla.

Nikolin protivnik Ayoub Nefzi, rangiran i predložen od IBF je prihvatio meč i sada se sa njegovim menadžerom dogovaraju oko uslova

Ayoub je bio prvak Belgije, Beneluxa, Internacionalni prvak u IBF pobedom u Italiji u meču protiv Luca Michael Pasqka a jedini poraz ima u meču za Internacionalnu titulu u WBC protiv Emanuela Della Rosa u Italiji, ima 31 g, 177 cm, rec. 17-1-1, dolazi iz Belgije

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Piperski brani pojas, debi Čurovića, Magovca i Cigaranovića

Milan Kostic, će boksovati za titulu Omladinskog prvaka Sveta IBF u poluteškoj kategoriji protiv Argentnca, Javier Srispulo Andino. Ovom borbom Milan će pokušati da se pridruži braći Stevanović koji su već osvajali titulu Omladinskog prvaka Sveta dok će, ako se to desi, Ljubiša Ignjatović, kao trener, biti jedini trener na Svetu koji je imao trojicu omladinskih svetskih šampiona.

Posle neugodne povrede na ring ponovo izlazi Stefan Šuger Stevanović koji će boksovati meč u šest rundi.

Dovoljna je bila činjenica da IBF primi informaciju da se Stefan vraća na ring da bi odmah bio svrstan na zvaničnu rang listu I/C, IBF u velter kategoriji što samo govori o ugledu koji uživaju braća Stevanović  u ovoj najuglednijoj Svetskoj Federaciji.

Povezana vest:  39. SENIORSKO EP U ANKARI, Stanković poklekao u borbi za medalju

Vladimir Spasojević, boksovaće meč u šest rundi a činjenica da već četiri meseca trenira u kampu ČIP govori o tome da se radi o izuzetno kvalitetnom bokseru.

Prijatno iznenadjenje za ljubitelje boksa biće i tri uvodne borbe u ženskom boksu gde će – Mirela Barudžić Ljajić, Nina Stojanović i Sara Milanović u sklopu priprema za žensko svetsko prvenstvo koje će se održati krajem maja u Kini boksovati protiv devojaka iz Srbije koje izraze želju da im budu protivnice a ako takvih ne bude njihove rivalke doći će iz inostranstvu jer ne treba zanemariti činjenicu da je ženski boks u ekspanziji i da je uvršten u O/I u Londonu.

Povezana vest:  Edgar Sosa se vraća u ring

Promotor ovog događaja će biti novi Promoter profi kampa ČIP, Davorin Lampe iz Slovenije koji će već krajem meseca sa svojim saradnicima doći u Beograd.

MEČEVI ZA TITULU U IBF :

Meč za titulu Omladinskog prvaka Sveta u IBF, Polu-teška kategorija

Milan Kostić (8-1-0) vs Javier Crispulo Andino La Cobra (14-2-1)

Meč za titulu I/C Šampiona u IBF, Polu srednja kategorija

Nikola Džoni Stevanović,  22-1-1 vs Ayoub Nefzi / Prince /, 17-1-1