ANDIJA ZLATIC DVE POBEDE U DVA DANA

Otkazan Svetski kup u Pekingu
 
Ove godine, strelci će imati samo tri Svetska kupa puškom i pištoljem i u gađanju glinenih golubova! Kineska streljačka federacija obavestila je Međunarodnu federaciju streljačkih sportova (ISSF) da zbog „novih posebnih propisa o bezbednosti“ usvojenih na 18. Nacionalnom kongresu neće moći da organizuje Svetski kup u Pekingu (vazdušno, MK oružje, glineni golubovi) planiran od 16. do 25. juna.
ISSF je saopštila da zbog kratkog roka, nije u mogućnosti da nađe novog organizatora i tako će svetska elita gađati ove godine puškom i pištoljem na Svetskom kupu u Londonu (predolimpijski turnir) od 17. do 29. aprila, Svetskom kupu u Milanu od 13. do 20. maja i Svetskom kupu u Minhenu  od 21. do 28. maja.
U gađanju glinenih golubova tri Svetska kupa su u Tuksonu (SAD) u martu, u Londonu (predolimpijski turnir)  u aprilu  i u Lonatu u Italiji u maju.
Finale Svetskog kupa za kristalne globuse ISSF  puškom i pištoljem održaće se u Bangkoku u Tajlandu od 22. do 28. oktobra. Učestvovaće osam najboljih puškom i pištoljem za muškarce i žene na osnovu poena dobijenih za rezultat i plasman na tri svetska kupa, branioci kristalnog globusa u svakoj disciplini  i osvajači olimpijskih medalja u Londonu. Plasman u finale Svetskog kupa može da se ostvari samo po jednom osnovu tako da će gađati 12 učesnika u svakoj disciplini. Srbija ima sigurnog učesnika, jer je Andrija Zlatić branilac kristalnog globusa MK pištoljem sa prošlogodišenjeg finala Svetskog kupa održanog u Vroclavu u Poljskoj. Mali kristalni globus za bronzanu medalju u finalu Svetskog kupa prošle godine osvjio je Nemanja Mirosavljev MK puškom trostav 3 puta 40 metaka.
Finale Svetskog kupa u gađanju glinenih golubova biće  od 20. do 26. septembra u Mariboru.

 

Povezana vest:  Predolimpijski turnir u Londonu od 18. do 29. aprila 2012.