Micko Zizic cg mec

Žižić prvak Mediterana, Zlatičanin odbranio pojas

Crnogorski bokser Milorad Žižić osvojio je titulu WBC prvaka Mediterana, u srednjoj kategoriji. On je večeras u Baru prekidom u drugoj rundi savladao Frančeska Bazilea iz Italije i ostvario devetu pobedu na profesionalnom ringu. Žižić je 18. novembra prošle godine u Berlinu, nokautom u devetoj rundi, pobedio Čeha Mihala Pečaceka i osvojio titulu omladinskog prvaka sveta u srednjoj kategoriji, verzije IBF.
Do sada kao profesionalac ima maksimalan učinak
-Pobedu poklanjam gradu Baru i nadam se da ću se ponovo boriti pred barskom publikom – kazao je Žižić nakon meča.
Italijanski bokser je doživeo drugi poraz, u 11. meču na profesionalnom ringu.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS PRVAKA EVROPE, Geard Ajetović odbranio pojas u supersrednoj kategoriji

Uspešno veče imao je i Dejan Zlatičan koji je odbranio titulu internacionalnog prvaka sveta verzije WBC, u lakoj kategoriji. On je na poene savladao Petra Petrova iz Rusije i ostvario 17. pobedu na profesionalnom ringu. Sva trojica sudija dala su prednost crnogorskom bokseru (117:113, 118:110 i 116:114).
Zlatičanin je drugi put odbranio titulu, koju je osvojio 27. novembra 2011. godine u Podgorici pobedom protiv Godfrija Nzimandea. Pojas je uspešno odbranio i 24. jula u Budvi protiv Uzbekistanca Bahira Pajozova. Zlatičanin je do sada na profesionalnom ringu dobio svih 17 bodrbi, od kojih 12 nokautom.
Petrov je doživeo četvrti poraz, a kao profesionalac ima 32 pobede, uz dve borbe koje su završene nerešeno.

Povezana vest:  Pojedinačno boks prvenstvo Srbije 2018. ušlo u finalnu fazu