bokser_kop_2

PRIPREME SENIORA NA KOPAONIKU

Drenovak predvodio ekipu, sledi rad u Beogradu

 

Posle 20 dana provedenih na Kopaoniku seniorska reprezentacija Srbije u boksu sutra završava bazični deo priprema za ovu godinu. Posle pravog pakla kroz koji su svi takmičari prosli,počev zbog vremenskih uslova koji su bili krajnje surovi do maksimalno napornog rada koji je kao nikada do sada odrađen gotovo 100 procentno. I izdrzljivost I snaga su dobro osmišljenim I krajnje napornim radom podignuti na maksimalan (željeni) nivo i sada je Orlovima period u kojem će tu izdržljivost i snagu pretvarati u brzinsku izdržljivost i brzinsku snagu, uz povećani akcenat i na taktičko tehničku obuku, kao i borbenu praksu, odnosno sparing.

Povezana vest:  PRIPREME ZA WBO MEČ, Borovčanin završio kondicioni ciklus, počinje sparing

-Za to ćemo svakako imati dovoljno vremena jer ćemo već 11.februara u Košutnjaku nastaviti sa radom i pripremama za prvi kontrolni turnir u ovoj godini a to je “STRANDŽAT KUP” u Sofiji od 21-26 februara. Što se boravka na Kopaoniku tiče mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan kako postignutim efektima rada, tako i uslovima koje smo ovde imali. Počev od smeštaja preko ishrane pa sve do uslova za rad. Iskoristio bih priliku da se zahvalim izuzetno ljubaznom osoblju hotela “SREBRNAC” na čelu sa šefom Milošem Stevanovićem….O obimu i kvalitetu rada, a samim tim i o učinku na ovim pripremama možda će više reći činjenica da je svaki takmičar na ovim pripremama u krajnje težkim uslovima pretrčao po 85 km. Da je svako od njih u zavisnosti od svoje sopstvene težine podigao između 70 i 110 tona tereta, a sve to je bilo izmiksano i klasičnim bokserskim vežbama i radom u bokserskoj sali – reči su Miodraga Milića, trenera reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  GRAND SPREMAN ZA SPEKTAKL

Popularni Šipi naglasio je da je bilo teško ali das u Orlovi sve izdržali i da timu predstoje naproi u srpskoj prestonici. O reprezentativcima Milića je rekao sledeće.

-Što se pojedinačnog učinka tiče, ne bih nikoga izdvajao, ali moram da naglasim da su ove pripreme, i pored infekcije levog oka, i pauze od četiri dana, prošle u znaku našeg, za sada jedinog olimpijca, Aleksandra Drenovaka. Na svim treninzima, počev od trkačkih, preko rada u teretani pa do onih specifičnih u bokserkoj sali je bio najbolji i pruzao najviše. To samo potvrđuje moja razmišljanja da će on ovakvim odnosom prema radu i sa predispozicijama koje ima na olimpijskim igrama otputovati sa velikim izgledom da na njima ostvari I zapaženiji rezultat… Ostali, dali i pružili upravo onoliko koliko se od njih i tražilo. Izdvojio bih još samo dvojicu mladih još uvek juniora Baltića i Bačića koji su se savršeno uklopili u rad, i od kojih se s razlogom može puno toga očekivati – rekao je Milić.

Povezana vest:  Derek Čizora dolazi na večerašnji meč Muamera Hukića