Luka i Bogdan

MEČ ZA WBC CISBB

Bogdan Mitić sutra kreće za Rusiju

 

Tačno u 12,00, avionom JAT-a preko Moskve za daleki Čelebinsk kreće tim Bogdana Mitića, koji se 3. marta bori za upražnjenu titulu WBC CISBB šampiona u velter kategoriji (66.678kg). Pored Bogdana putuju Vuk Mitić, ovog puta u svojstvu trenera i menadžer Luka Popović. Naš šampion Bogdan Mitić ima 19 mečeva, 17 pobeda (10 KO), i dva poraza, dok je ruski bokser Anton Novikov nepražen u svoja 22 meča.

– Očekujem izuzetno spektakularan meč. Novikova sam gledao u nekoliko poslednjih borbi. Boksuje u kontra gardu i uzda se u svoju brzinu… Ipak, dosta sam brži od njega, dobro sam trenirao, a moj brat Vuk i ja smo spremili pobedničku taktiku. Tokom profi karijere me je pratilo dosta malera, ubeđen sam da je svemu tome kraj i da ću se u Srbiju vratiti sa pobedničkim pojasom – rekao je Bogdan Mitić .

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ŠAMPIONA, KLIČKO - ČIZORA, Kristina Peri otvorila profi spektakl

Menadžer Bogdana Mitića, Luka Popović optimist je pred ovaj duel.

– Na ovo gostovanje ne idemo kao autsajderi. Suđenje će biti više nego realno za šta imamo potvrdu iz samog vrha WBC-a. Vrlo je važno znati da ukoliko Bogdan pobedi automatski ulazi među 15 izazivača na rang listi WBC. Novikov je dobar bokser ali nije nepobediv. Naš moto je biti najjači kada je najteže. Profesionalni boks se na velika vrata vraća u Srbiju – izjavio je Luka Popović, menadžer Crvene zvezde Ginis.

Povezana vest:  Jovanovićevoj šampionski trofej 11. Kupa Nacija u Somboru, Srbija najbolja reprezentacija

CISBB konfederacija obuhvata nekadašnje zemlje bivšeg SSSR-a i Slovenske zemlje, je nedavno reorganizovana, izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom prof. dr. Miroslavom Popovićem inače predsednikom Saveza profesionalnog boksa Srbije.

Miroslav POPOVIC će biti i supervizor ispred WBC-a na ovom spektaklu. Glavni sudija u ringu biće Predrag Aleksić iz Crne Gore. Bodovne sudije bice Filimonov i Klimov (Rusija) kao i Daniel Van Der Weiele iz Belgije, jedan od najboljih svetskih sudija. U Rusiji vlada veoma veliko interesovanje za ovaj spektakl, a Promoter revije Ural Boksing Promoušn očekuje preko 8.000 gledalaca.

Povezana vest:  Boško Draškovic sutra protiv borca iz Nikaragve