Partizan Jesenice_6112010

HOKEJ NA LEDU

Hokejaški klub Partizan nema novca za Ebel ligu

 

Generalni sekretar hokejaškog kluba Partizan Nikola Bera rekao je danas da je regionalna Ebel liga milionski projekat i da njegov klub nema novca da učestvuje u njoj.

-Projekat je skup da bi Partizan ušao u tako nešto. Postoji mogućnost da se to desi ako nađemo nekog jačeg sponzora i još neko da novac. Za sada nemamo finansijsku konstrukciju. Najveći problem su troškovi osiguranja za Ebel ligu koji su oko milion evra – rekao je Bera.

Povezana vest:  Nasilja na stadionima manje nego lane

On je istakao da Partizan trenutno ne razmišlja o regionalnoj ligi jer je na redu domaće prvenstvo, ali je naveo da se u klubu i prošle godine pričalo o Ebelu. Trenutno se u Ebel ligi takmiči šest klubova iz Austrije, dva iz Slovenije i po jedan iz Hrvatske, Mađarske i Češke. Bera je Partizan uporedio sa zagrebačkim Medveščakom koji od grada i države dobija apsolutnu podršku.

-Medveščak ima veliku podršku jer od grada i države dobija 1.700.000 evra finansijske pomoći godišnje. Mi takvu podršku trenutno nemamo. Ima puno troškova, ne radi se samo o budžetu za ekipu, sve bi moralo da se rekonstruiše – kazao je Bera.

Povezana vest:  SKIJANJE, Benjamin Rajh se vratio treninzima

Generalni sekretar je kazao da bi Ebel liga, ipak, u prvoj sezoni takmičenja Partizanu dala određene povlastice, kako bi videla o kakvom se projektu radi. Bera je rekao da ne može da očekuje pomoć od Sportskog društva Partizan jer ono nema finansijska sredstva.

-Sportsko društvo je totalno desetkovano što se tiče finansijske pomoći. Sve je odvojeno, oni vode računa o svim članovima, ali su bespomoćni jer nemaju novčana sredstva – kazao je on.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gordana Marinković i Ivan Trošić pobedili na Prvenstvu Sbrije – Centar u sprintu

Bera je istakao da postoji mogućnost da se Slohokej liga, koju je Partizan osvojio drugu godinu za redom, spoji sa ligom u kojoj nastupaju klubovi iz Mađarske i Rumunije. Partizan je prošle subote trijumfovao protiv Olimpije sa 6:1 i sa konačnih 3:2 u pobedama u finalu osvojio Slohokej ligu.