miodrag_milic_2011

POSLE OTKAZIVANJA MEČA HRVATSKA – SRBIJA

Hrvatski čelnici vrište, BSS odgovara!

 

Dans je u Zagrebu trebalo da se održi prijateljski boks meč u amaterskom – olimpijskom boksu između Hrvatske i Srbije. Ipak, čelnici BSS su otkazali učešće u ovom duelu. Zato, redakcija portal ATA Stars prenosi oba pisma u celosti. I to, prvo otvoreno pismo Ante Vičevića, predsednika Hrvatskog boksačkog saveza. Predstavnici HBS su pored predstavnika medija pismo poslali i Ministarstvu omladine I sporta Republike Srbije, Vladi Divcu predsedniku OKS, Aleksandru Šoštaru, predsednik SSS kao i Borisu tadiću, predsedniku Republike Srbije. Drugo pismo je Miodraga Milića, prvog trenera Bokserskog saveza Srbije.

Oba pisma objavljujemo u celosti!

“Imali smo namjeru, sa zadovoljstvom organizirati međudržavni boksački susret reprezentacija Hrvatske i Srbije u Zagrebu 3.03.2012 godine. U organizaciju spomenutog susreta krenuli smo prije mjesec dana kada smo se i o svemu dogovorili. Organizirali smo nekoliko konferencija za novinare i televiziju, rezervirali dva hotela, sportsku dvoranu u centru Zagreba, obljepili cijeli Hrvatsku s Jumbo plakatima (250 Komada), izfinancirali reklamu na najgledanijim TV programima u Hrvatskoj kao i na radio stanicama.

Pošto se ovaj susret smatrao kao priredba izuzetno visokog rizika, tako da smo o svemu na vrijeme obavijestili Ministarstvo unutarnjih poslova RH koji su obezbjedili maksimalnu sigurnost za sve sportaše i gledatelje. Samo 24 sata prije najavljenog dolaska srpske boksačke reprezentacije u Zagreb dobili smo zaprepašćujuću informaciju o nedolasku Vaše reprezentacije što je krajnje nekorektno, neposlovno, nesportski i neuobičajeno za međudržavne sportske odnose.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA BAJINA BAŠTA, Mane Marčeta: Pobeda poklon mom rodnom gradu

I pored velikog nastojanja naših predsjednika Borisa Tadića i Ive Josipovića da normaliziramo prijateljske međususjedske odnose, na nižim nivoima dolazi do opstrukcije od strane vodstva neodgovornog Srpskog boksačkog saveza. Krajnje smo razočarani ovakvim postupkom te Vas molimo da poduzmete određene radnje prema neodgovornom rukovodstvu Srpskog boksačkog saveza, kako se to više nikad nebi ponovilo.”

Srdačan pozdrav,

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza

ANTE VIČEVIĆ, dipl. Oec

Otvoreno pismo Miodraga Milića

Poštovani gospodine Vičević!

Javljam se povodom vašeg obraćanja a povod za vaše javljanje je otkazani meč između nacionalnih bokserskih selekcija Hrvatske i Srbije. I ako i sami znate da ja i ljudi iz stručnog štaba ne snosimo apsolutno nikakvu odgovornost za otkazani meč, Vi upravo upirete prst u mene i moje saradnike. No da nije tako ja ću u narednih nekoliko redova pokušati da Vas, ali i širu sportsku javnost u to razuverim.

Krenimo redom.

Vi dobro znate da ovaj po Vama istorijski susret dveju reprezentacija, od mene kao prvog trenera (niti UO BSS) nije uopšte niti ikada bio prema planu i programu za ovu godinu. Planirano je učešće na Vašem međunarodnom turniru „Zlatko Hrbić“ (od 29.02-03.03) i sobzirom da je on u EUBC kalendaru samo nekoliko dana po okončanju „Strandžat Kupa“ na kome smo nastupali sa našim najačim sastavom, planom i programom je predviđeno da na „Hrbiću“ ipak učestvujemo ali samo sa onim takmičarima koji ne bi bili u sastavu za bugarski Strandžat Kup. Na taj način, dali bi šansu i ostalim našim mlađim reprezentativcima (Baltiću, Bačiću, Dimitrijeviću, Nikoli Jovanoviću…) da se u jednoj jakoj međunarodnoj konkurenciji iskažu i nametnu stručnom štabu

Povezana vest:  Balkanboksing organizuje kamp na Košutnjaku

Bila bi to ujedno i lepa prilika da još jednom potvrdimo izuzetno dobre odnose sa rukovodstvom HBS (predsednikom Kruljcem, sekretarom Melitom i selektorom Leonardom) koje ste Vi kako vidim u međuvremenu i kompletno posmenjivali. U razgovoru sa Vama lično ste mi rekli da se vaš savez, kao i takmičari nalaze u „totalnom rasulu“ i da bi ovaj naš međudržavni susret bio odlična uvertira za vaše ustoličenje.U želji da Vam pomognemo pristao sam da u Zagreb doputujemo u zakazano vreme 02.03 i da sa vama odboksujemo meč koji za mene moram da priznam ne bi imao nikakav takmičarski značaj. Iz tog razloga naš sekretar je u kontaktu sa vama i ljudima iz HBS prijavio ekipu koju smo selektor Manojlović i ja po dolasku iz Bugarske odredili.

S obzirom da ste Vi iz ne znam kojih razloga iz tima izostavili Prtenjaču (64) Dujića (75) Hrvoja Sepa (81) i Stjepana Hrgovića +91kg,(četiri, dakle Vaša najbolja i najuspešnija takmičara zadnjih nekoliko godina) to smo i mi sebi uzeli za pravo da iz sastava naše selekcije izostavimo naše u ovom trenutku najbolje takmičare, Drenovaka, Nikolića i Stankovića, koji su u Sofiji boksovali i imali po dva javna sparing meča sa predstavnicima Kube, Turske, Francuske, Jermenije, Koreje i Grčke.

Povezana vest:  Nastavlja se suspenzija Indiskoj boks federaciji

Mislim da bi se ekipa u sastavu Vanja Bačić, i Nenad Dimitrijević (56) Sergej Račkov (60) Ljubomir Marjanović (64) Nikola Jovanović (75) Nikola Polić (81) Nemanja Uverić i Miloš Terzić (91) i Andreja Keković +91kg sasvim dostojno suprostavila vašem inače podmlađenom sastavu i da bi to bio meč koji bi zadovoljio sve bokserske sladokusce u Zagrebu.

Zašto do tog meča u tim sastavima nije došlo to niti ja, niti iko iz stručnog štaba ne znamo, pa samim tim i ne možemo da snosimo nikakvu odgovornost. I ako mislim da je ovaj vaš potez obračanja predsedniku naše države, Ministarstvu, OK I SSS krajne nekorektan i rekao bih zlonameran, ja Vas u potpunosti razumem i ne ljutim se zbog toga. Naprotiv, od srca Vam želim da što pre prevaziđete sve sukobe koje imate unutar Vašeg saveza i složno zajedničkim snagama krenete u Trabzon na poslednji kvalifikacioni Olimpijski turnir za London i na njemu kvalifikujete barem jednog takmičara. Kvalitet za to svakako imate i ja vam to od srca želim!

Miodrag Milic, I trener bokserske reprezentacije Srbije.