lampe_i_bali

Saradnja kampa Bali i Davorina Lampea

 

Započeta je saradnja Profi kampa Bali i promotera Davorina Lampea. Naime, Lampe, rodom iz Slovenije duže vreme nalazi se u srpskoj prestonici gde priprema mečeve za boksere profi kampa ČIP gde je trener Ljubiša Ignjatović.

Prvi meč u kome će Lampe debitovati u Srbiji je borba Milana Kostića 20. aprila gde će Kostić boksovati za IBF pojas Omladinskog prvaka sveta. Naravno, iz amatera u profesionalce prelazi Miljan Rovčanin koji će biti pred borba Kostiću.

-Ostvarena je saradnja profi kampa ČIP i kampa Bali i oni se međusobno dopunjuju. Saradnja će biti po više osnova. Oba kluba mogu da stvaraju svetske šampione. Iz kampa ČIP dolaze već proverni bokseri braća Stevanović i Milan Kostić dok u kampu Bali trenira Miljan Rovčanin koji se dokazao u amaterskom boksu i sada će debitovati na profi ringu. Jako je važno da se klubovi međusobno povezuju a želeo bih da svi zajedno stanemo u gard i iskoristimo potencijal, kako bogate istorije koju ima boks tako i sadašnih kapaciteta koje imaju, većinom, kampovi u Srbiji – rekao je Lampe.

Povezana vest:  Rukavice Muhameda Alija prodate za 400.000 dolara

U Baliju postoje vrhunski uslovi za rad, po zahtevima svetskog boksa a to su hotel, teretana, bazen, sauna, ring… Ovo je samo početak saradnje, kako dva profi kampa – ČIP i Bali, tako i Lampea sa oba kampa.

Vlasnik kampa Bali Duško Rovčanin želi da povrati staru slavu profi boksa a uz saradnju sa Lampeom i profi kampom ČIP, kako kaže to će biti ostvareno.

Povezana vest:  Stivenson odbranio titulu u lako teškoj kategoriji

-Dogovorili smo saradnju za ovaj meč 20. aprila između Profi kampa Bali i promotera Davorina Lampea. Na meču 20. aprila Miljan Rovčanin će debitovati u profi boksu tako da je ovo početak rada kluba Bali. Naravno, kako sam već rekao pored Miljana Rovčanina za kamp Bali će potpisati i Nenad Pagonis svetski prvak u  kik boksu koji će preći u profi boks tako da ćemo imati još jedno svetsko ime u našem klubu. Nadam se da će nas podržati velika imena boksa kao što su Nenad Borovčanin i Jovo Pudar, naša dva istaknuta boksera kao što mi njih podržavamo – rekao je Rovčanin.

Povezana vest:  Vitalij Kličko: Da je meč nastavljen, Čar bi ubrzo bio na podu