piperski_yajecar (2)

MEČ ZA WBC CISBB

Milan Piperski šampion WBC CISBB u polusrednjoj kategoriji

 

Veče profi boksa u Zaječaru završeno je a Milan Piperski stigao je do pojasa u WBC CISBB verziji (Sve slovenske zemlje) u polusrednjoj kategoriji. Piperski, rodom iz Zrenjanina slavio je u duelu sa Bugarinom Dragomirom Totevim, posle pet rundi, od planiranih 10.

Od starta je Piperski krenuo na pojas u polusrednjoj kategoriji, za titulu koja pripada WBC-u a u gardu, sa suprotne strane imao je Bugarina Toteva. Piperski je bio maksimalno motivisan a imao je pomoć sa tribina, kako njegovih Zrenjaniaca tako i ljubitelja pesničenja iz Zaječara. Pre mečća Totev je najavljivao napad na pojas ali je Piperski preciznim udarcima, pogotovo u četvrtoj i petoj deonici meča pokazao zašto je bio jedan od najboljih boksera i u amaterskom boksu ali i sada u profi ringu.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Dženinsa u Njujorku 25. aprila

U uvodnim mečevima debitant na profi ringu, Robertino Kukić iz Beograda nokautom u prvoj rundi pobedio je Makedonca Viktora Izerova i tako najavio blistavu karijeru. Malo teži posao imao je Ivan Ribać koji se posle duže pauze vratio na ring. Naime, Ribać se vratio među magične konopce na Zlatiboru 12. januara a sada je za protivnika imao Makedonca Kirolova koga je pobedio na poene posle četiri runde. Ribać je odlično otvorio meč i, već na startu, dao do znanja stamenom Makedoncu da upravo on želi pobedu. Ipak, Makedonac je pružio maksimum u sve četiri runde tako da je bokser sa Crvnog Krsta  morao da pruži maksimum i da pokaže ceo arsenal udaraca da bi stigao do pobede.

Povezana vest:  VEČE PROFI BOKSA U BAJINOJ BAŠTI, Marčeta pred domaćom publikom, Nikolić debituje

Pose meča Ribać je kratko rekao da je odlično boksovao ali je polomio čukljeve na desnoj ruci u prvoj rundi. Uprkos povredi Ribać je uspeo da završi meč i pobedi protivnika.

Član Balkan boksinga Zvjezdan Vidaković ostvario je još jednu pobedu, ovoga puta momak iz Crne Gore bio je bolji od Juseinova iz Bugarske na poene (40:37). Meč je trajao sve četiri runde a iskusni član srpskog profi kampa je na poene, mudro vođen iz ugla, slavio u novoj pobedi, četvrtoj u profi karijeri.

Kao četvrti i poslednji uvodni meč, pred izlazak Piperskog na ring, nastupio je, u teškoj kategoriji, Mane Marčeta koji je zabeležio treći nastup u profi ringu. Među konopcima, član Balkan boksinga je za protivnika imao iskusnog Bugarina Todorova. Na startu je Bugarin zauzeo centar ringa ali je Marčeta „oduzeo“ pol poziciju protivniku i krenuo da gradi udarce i tako stigne do treće pobede u profi karijeri. Kao i u duelu sa Ribaćem, u ovom meču ruku je polomio Bugarin Todor Todorov ali je ipak uspeo da privede borbu do kraja.

Povezana vest:  MEČ ZA PRVAKA MEDITERANA U WBC VERZIJI, Knežević želi WBC pojas

Rezultati borbi

Robertino Kukić (Srbija) – Viktor Izerov (Makedonija) 2:0 (TKO u 1.)

Ivan Ribać (Srbija) – Kristijan Kirolov (Makedonija) 2:0 (40:35)

Zvjezdan Vidaković (Crna Gora) – Merđinin Juseinov (Bugarska) 2:0 (40:37)

Mane Marčeta (Srbija) – Todor Todorov (Bugarska) 2:0 (40:36)

MEČ ZA WBC CISBB, POLUSREDNJA KATEGORIJA (69,803)

Milan Piperski (6,0,0 Srbija) – Dragomir Totev (4,4,0 Bugarska) 2:0 (KO u 5.)

PHOTO: ataimages.rs

piperski_yajecar (1)