boks_kalemegdan_kzn

POČINJE OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE

Kačarevo dočekuje boksere

 

Na programu i u organizaciji Bokserskog saveza Srbije na programu je otvoreno prvenstvo države, koje počinje u Kačarevu.

– Do sada se prijavilo oko 120 takmičara i takmičarki. Muškarci će biti podeljeni u kategorije pionira, školaraca i juniora, dok će se devojke takmičiti u kategorijama juniorki, mladih devojaka i seniorki – rekao je Miladin Vasojević, generalni sekretar BSS.

Tehnički organizator prvenstva je BK ,,Profesionalac” iz Pančeva, čiji su takmičari osvojili prvo mesto na takmičenju ,,Liga Beograda”. Predsednik kluba Zvonko Dimitrijević, je izjavio:

– Zahvaljujem se BSS na poverenju i veliko mi je zadovoljstvo što će klub ,,Profesionalac” biti organizator ovako značajnog takmičenja. Ovo će biti najmasovnije prvenstvo kod nas kada je u pitanju ženski boks, koji u Srbiji, ali i u svetu, poslednjih godina doživljava pravu ekspanziju.

Povezana vest:  Zvezdani plamen plemenite veštine u “Žeravici” uz besplatan ulaz

Predsednik BSS Velizar Đerić je napomenuo da je Srbija prva evropska država u kojoj postoji ženski bokserski savez.

– Tri naše reprezentativke su se jutros vratile sa priprema u Banja Luci, gde su trenirale pod nadzorom kubanskog stručnjaka Horhe Luis Fromete – rekao je Đerić. – One će se takmičiti na svetskom prvenstvu za žene u Kini ( 9 – 20 maj), koji je ujedno i kvalifikacioni turnir za Igre u Londonu.

Đerić se osvrnuo i na neuspeh naših boksera na kvalifikacionom turniru u Trabzonu.

– Momci su imali vrhunske uslove za trening, ishranu i suplementaciju, na raspolaganju im je bio najbolji trening centar u Evropi. BSS je dao svoj maksimum, a na pitanje zbog čega su rezultati izostali, odgovoriće struka.

Povezana vest:  Bačić najbolji tehničar

Otvoreno prvenstvo Srbije trajaće do nedelje, 22. aprila. Finalni mečevi će početi u 12 časova ali organizatori razmatraju i drugi termin, od 14 časova, u zavisnosti od broja učesnika.

50. BEOGRADSKI POBEDNIK

Jubilarni, 50. turnir ,,Trofej Beograda”, DRUGI NAJSTARIJI TURNIR U Evropi, održaće se u zemunskoj dvorani ,,Pinki” od 2. do 6. maja.

– Svi raspoloživi kapaciteti stavljeni su u pogon kako bi ovaj turnir opravdao svoju reputaciju – rekao je Božidar Tadić, predsednik Bokserskog saveza Beograda i potpredsednik BSS

Veliko srpsko takmičenje, ovoga puta, trajaće četiri takmičarska dana a čelnici BSB i BSS gaje želju da ovaj turnir preraste u turnir sa četiri dana kao i da bude kvalifikacioni za naredne Olimpijske igre.

Povezana vest:  PRVA BOKSERSKA LIGA SRBIJE, Pobeda Spartaka, Radnički i Loznica nerešeno

– Ovo je poslednje veliko takmičenje pred Olimpijadu, pa za njega vlada veliko interesovanje. Do sada se prijavilo 20 zemalja sa oko 150 takmičara, koji će biti smešteni u hotelu ,,Kontinental”. Očekujemo da će i naša reprezentacija izaći u najjačem sastavu, na čelu sa olimpijcem Aleksandrom Drenovakom. Za sada klubovi neće moći samostalno da prijavljuju svoje takmičare.

Novina, od 1. maja, biće da će domaćin, u ovom slučaju biće Beograd koji će probiti led, je da će iz zemlje domaćina moći da sude samo dvojica sudija. Tadić je najavio da će Srbiju na Beogradskom pobedniku predtavljati Radiša Sarić i Dobrivoje Radanović.