trashcandy

MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN ODABRAO NAJBOLJE!
TRASH CANDY, THE ORANGE STRIPS I IGNOR
 
Nakon 45 dana teške borbe publika MTV-ja i žiri izglasali su najbolje izvođače najvećeg regionalnog takmičenja bendova “MTV Band 2012. powered by Ray Ban”.
Pobednik takmičenja je mladi slovenački pop punk bend TRASH CANDY, na drugo mesto su se plasirali indie rock prvaci iz Labina THE ORANGE STRIPS, dok je treće mesto zauzela punk četvorka iz Zagreba IGNOR.
Trash Candy, The Orange Strips i Ignor predvode dugačak spisak od 300 prijavljenih izvođača koji su skupili ukupno 61.771 glasova publike! Nikad do sada jedna regionalna akcija nije skupila toliko glasova i toliko podigla na noge muzičku scenu.
„Znate onaj osećaj u grlu kad ne možeš da dobro shvatiš šta se dogodilo. Tako se mi sad osećamo. Odlično smo! To je najbolji način da se nam vrati sav trud koji smo uložili u našu muziku. Hvala svim našim fanovima i žiriju. Svi ste epic!“ – izjavili su povodom pobede Trash Candy. Ova vesela ekipa predvođena pevačicom Pijom svoju muziku opisuje kao kombinaciju mirnodopskog i pobunjeničkog punk zvuka, uz jak uticaj odrastanja uz skejt kulturu. Nedavno su objavili debi album “What’s your story?“, a pobeda na MTV Band 2012 takmičenju kao i saradnja sa diskografskom kućom Mascom sigurno će im pomoći na putu prema uspehu.
The Orange Strips su na regionalnoj, ali i svetskoj muzičkoj sceni prisutni već dugi niz godina. To ih nije sprečilo da se uključe u naše takmičenje u kojem su osvojili drugo mesto. „Već duže vreme surađujemo s MTV-om pa nas je vest o osvajanju drugog mjesta ugodno iznenadila, pogotovo zato što je ovo i  odraz ukusa publike. Radovi na novom albumu, koji će ponovno izaći za naš indie label OSA Media u punom su zamahu, tako da se na MTV-u brzo vidimo i s novim spotovima. Hvala svima na glasanju, vole vas Stripsi!“.
Trio na vrhu zaokružili su mladići iz bend Ignor čiji je prvi singl „Rac“ čak dospeo do 1. mesta MTV-jeve „Domaćice“. Budući da se koncert tri najbolje plasirana benda došava u zagrebačkoj Jabuci momci će preuzeti neslužbenu ulogu domaćina večeri. „Dođite u Jabuku i na Rokaj fest, gde će te slušati natprosečno prosečan pop punk! Bring yo momma too! Pozdrav od ignora!“ Njihova prva rečenica otkriva i da će bend nastupiti na ovogodišnjem Rokaj Festu, što je bio jedan od ciljeva našeg takmičenja.

SVIRKA U JABUCI

Povezana vest:  Tradicionalni koncert „Veče sevdaha" 26.11. ponovno okuplja zvezde sevdaha u Sava centru

Kao što je najavljivano, koncert Trash Candyja, The Orange Stripsa i Ignora održaće se u petak, 18. maja u najstarijem rock klubu na ovim prostorima – kultnoj Jabuci. Vrata Jabuke biće otvorena u 21:30, a svirka počinje oko 22 sata. Ulaz će biti besplatan.

TOP 20 MTV BAND 2012 POWERED BY RAY BAN

Lista dvadeset bendova s najvećim brojem glasova publike i žirija sadrži nekoliko zanimljvih poznatih imena, ali i novih izvođača na koje treba obratiti pažnju:

Povezana vest:  U SLAVU LJUBAVI – EROS RAMAZZOTTI KREĆE NA VELIKU SVETSKU "VITA CE N'E" TURNEJU!

1. Trash Candy

2. The Orange Strips

3. Ignor

4. Supersoul Connection

5. Kraj Programa

6. Fil Tilen

7. Hemendex

8. Project Mof

9. Dead Fish

10. Soul Display

11. KILLED A FOX

12. Bliks

13. Embassy516

14. Adam

15. Puppetz

16. Suho Grlo Nos

17. Decokvaritelji

18. Kiddara

19. ZION crew

Povezana vest:  Kovačević: Egzit zadovoljio sve ukuse, 200.000 posetilaca

20. KIMIKO