Mladenovacrsz 

Promena u Mladenovcu, Stal menja Robersona
 
Već posle dve odigrane utakmice, Mladenovac Forestlendersi su se odlučili da promene jednog od trojice stranaca. Ceh je platio Bertrand Roberson, a umesto njega mesto trećeg stranca popuniće Šejn Stal, koji će biti upotrebljiv na pozicijama tajtenda i defanzivnog enda.
Momak visok 190 cm, težak 115 kilograma stiže u Mladenovac 24. aprila, pa bi već u narednom meču protiv KAF Požarevac trebalo da bude u sastavu. Pored primarnih pozicija, može da se snađe na mestu fulbeka, ofanzivnog linijaša, lajnbekera i pantera. Prema rečima Stala, ove godine je bio u pregovorima sa još dva srpska kluba, Beograd Blu dragonsima i Niš Imperatorima, ali u Srbiju nije mogao da dođe zbog privatnih obaveza.
– Ne posedujem jaku referencu škola u kojima sam igrao, tako da i nije bilo velikog interesovanja za mene sve dok nisam izbacio svoj video. Lični poslovi su ti koji su me sprečili da ranije dođem u Evropu i nastavim da se bavim američkim fudbalom. Mladenovac nije imao najbolju ponudu od klubova u Srbiji, ali je pokazao želju da oformi program razvoja kluba na duži period i želim da budem deo jednog takvog programa – rekao je Stal.
Obzirom da su angažovali izuzetno snažnog igrača, Mladenovčani očekuju da unesu dubinu u igru napada i odbrane. Takođe, Stal bi trebao da preuzme komandu nad odbranom pre svega i da svojim liderskim osobinama unapredi i podigne rad tog dela tima. Dogovoreno je da Šejn pored osnovnih treninga vodi indivudualne treninge  u posebnim terminima za male grupe igrača, jer u taboru Forestlendersa žele da akcenat daju na individualnom radu sa igračima i na unapređenju njihove tehnike.
– Želim da igram pre svega, ali takođe sam jako uzbuđen da radim u organizaciji kluba kao trener prvog tima i mlađih selekcija. Ne volim da gubim vreme, trenutno pred redovnog posla radim i noćne smene, zaposlen sam na dva mesta. Tako da mi je angažovanje samo kao igrača na treninzima koji se u Srbiji u klubovima održavaju  4 puta nedeljno malo, i želim da višak vremena iskoristim u radu sa igračima na individualnim treninzima. Volim fizički fudbal, tako da donosim u ekipi Mladenovca jedan drugi segment igre koji nisu do sada toliko eksplatisani – ističe Stal.
Predsednika kluba Stefana Obradović je objasnio razloge promene importa u sred sezone.
– Nažalost, Bertrand Roberson nije zadovoljio, pa smo prinuđeni da odustanemo od njegovog daljeg angažovanja u klubu. Nisam verovao ranije, ali pokazalo se u našem klubu, da igrači iz SAD, kojima je američki fudbal domaći sport i igra se na svakom koraku, mogu biti nedovoljno kvalitetni za naše takmičenje. To je dokaz da je američki fudbal napredovao u Srbiji. Sa druge strane, upozorenje igračima koji dolaze da moraju da poseduju određeni kavlitet i radnu etiku kako bi zadovoljili visoke standarde koji su iz godine u godinu sve veći – rekao je Obradović, a zatim dodao. – Šejn Stal je igrač od koga se očekuje da unese novine u našoj odbrani pre svega. Očekujemo da bude fizički jedan od dominantnijih stranih igrača koji su ove godine potpisivali za klubove u Srbiji. Uz to, biće pozicioni trener OL i DL i aktivno raditi kao defanzivni kordinator u pripremama kluba između utakmica. Mislim da će postati novi lider tima u odbrani i smanji odgovornost domaćih igrača u igri, što bi trebalo kao kranji efeka da pruži znatno rasterećeniju igru cele odbrane i bolje rezultate.

 

Povezana vest:  Dag Atkins izabrao putnike za pripreme na Kopaoniku