gr_kool_thegangneuKul end d geng na poziv prijatelja u Beogradu

 

Članovi američkog džez-fank-soul sastava „Kul en d geng“ (Kool and the Gang) izjavili su danas u Beogradu da su odlučili da proslave 40. Godišnjicu diskografske aktivnosti nastupom 17. decembra u Beogradskoj areni, na poziv svog dobrog prijatelja Bobana Petrovića.

Vođa benda Robert Bel (Bell), zvani Kul, na konferenciji za novinare nije mogao da se baš najbolje priseti prvog nastupa grupe u Beogradu, „verovatno osamdesetih godina“, ali je zato o narednom gostovanju 2006. godine rekao da su se tom prilikom „ovde sjajno proveli“.

Povezana vest:  EXIT I UKF UPOZORAVAJU: X-BASS PROGRAM JE VAN KONTROLE!

-Mogli smo da proslavimo 40. godišnjicu u Njujorku u ‘Medison skver gardenu’, ali rekoh Bobu: ‘Moramo se da se vratimo u tvoj grad i tamo održimo koncert’. Bob je dobar prijatelj i pričamo o toj žurci već nekoliko godina. Poslednji put smo se ovde tako dobro proveli, videli da nas publika voli, i onda zašto da ne? – rekao je Kul.

Autor disko albuma „Žur“ (1981) Petrović, uz pomoć produkcijske kuće „Mjuzik star“, organizuje 17. decembra svoj „Bi Pi parti“ (BP Party), u okviru kojeg će posle „Kul en d geng“ nastupiti didžej David Morales.

Povezana vest:  ECO WOOD STAGE u Zornića kući

Biće priređen i izbor za najlepše i najduže noge „Long legs“, a pobednica u konkurenciji 50 devojaka iz cele Srbije dobija kao nagradu auto ševrolet. Program će trajati od 21.00 do 5.00.

-Kul je rešio na moju sugestiju da 40. godina diskografije umesto u ‘Medison skver gardenu’ u februaru, napravi ovde u Beogradu. Moja želja je da bude uvek neka zabava u gradu. Kul i devojke su garancije dobre zabave. Svi ste pozvani da napravite haos, cilj je ludilo u Beogradu – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Koncertni spektakl "INDEXI I PRIJATELJI“ 27. oktobara u mts Dvorani

Četiri decenije stari „Kul end d geng“ su između ostalog poznati po muzičkom učešću u filmovima „Groznica subotnje večeri“ (1977) sa pesmom „Open Sesame“ i „Palp fikšn“ (Pulp Fiction 1994) sa „Jungle Boogie“, dok je dobitnik „Gremija“ Morales sarađivao sa Marajom Keri (Mariah Carey), Majklom Džeksonom (Mićael Jackson), Silom (Seal) i drugima.