miljan_pavkovic_hemofarm_i Dontaye DraperEVROKUP

Hemofarm pobedio Bešiktaš posle produžetka

 

Košarkaši Hemofarma pobedili su večeras posle produžetka u Vršcu turski Bešiktaš sa 101:100 (20:25, 25:22, 25:24, 19:18, 12:11), u utakmici petog kola Grupe B u Evrokupu i napravili veliki korak ka plasmanu u drugu fazu tog takmičenja.

Hemofarm sada ima tri pobede i dva poraza, a Bešiktaš, koji je odigrao četiri meča, ima samo jednu pobedu.

Pobedu Hemofarmu doneo je Miljan Pavković pogodivši sva četiri slobodna bacanja u završnici produžetka. Turski tim je devet sekundi pre kraja imao poslednji napad, ali je Ismael Cevik promašio.

Pavković je utakmicu završio sa 16 poena, bez promašaja sa penala 7/7. U pobedi su učestvovali i Boris Savović sa 23 poena i sedam skokova, Milan Mačvan sa 22 poena i devet skokova i Mustafa Abdul Hamid sa 12 poena.

Povezana vest:  Trojica košarkaša Zvezde povredjeni u utakmici sa Unikahom

Najbolji u turskom timu bio je Majr Četmen sa 43 poena i sedam skokova. On je za dva poena šutirao 12/14, a sa linije za slobodna bacanja 16/18. Mihal Ignerski pružio je dobru partiju sa 19 poena i devet skokova.

Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je turski tim u sedmom minutu ipak uspeo da stekne prednost od pet poena 21:16 i tu prednost je sačuvao do kraja deonice.

Vrščani su u 13. minutu uspeli poenima Savovića da povedu sa 29:28, nakon čega su stekli četiri poena prednosti (38:34). Nakon toga Četmen je poenima sa bacanja izjednačio na 38:38, Hemofarm je ponovo uzvratio, ali je Bešiktaš, predvođen Četmenom, na poluvreme otišao sa dva poena prednosti 47:45.

Povezana vest:  Todorić: Imamo malo prijatelja, igrali smo da preživimo

Turski tim je serijom od 5:0 na početku treće četvrtine stekao sedam poena prednosti i vođstvo je čuvao do pred kraj deonice, kada su domaći uglavnom poenima Pavkovića i „trojkom“ Abdula Hamida poveli sa 66:61.

Ali, Hemofarm je tada stao i gosti su novom serijom poveli sa 68:66. Ekipe su se nakon toga smenjivale u vođstvu, a Bešiktaš je u poslednju deonicu regularnog dela ušao sa poenom prednosti, posle „trojke“ Ignerskog.

Gostujući tim je do polovine četvrte četvrtine bio u vođstvu, a Mačvan je u 36. minutu izjednačio na 80:80, da bi Krstović ubrzo doneo svom timu četiri poena prednosti (86:82).

Povezana vest:  Djordjević i Danilović: Sramota je otkazati nastup u reprezentaciji

Četmen je u završnici držao turski tim u igri, a pred kraj je izjednačio na 89:89. Poslednji napad na utakmici imao je Pavković, ali je promašio, pa je utakmica ušla u produžetak.

Bešiktaš je mnogo bolje počeo produžetak, poveo sa pet razlike, ali su Šutalo, Savović i na kraju Mačvan sa linije penala preokrenuli na 97:96. Utakmica je nakon toga ušla u penal završnicu, a ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Sa jedne strane pogađao je Četmen, ali je precizan bio i Pavković koji je doneo svom timu pobedu sa četiri uzastopna pogotka sa linije za slobodna bacanja.

U sledećem, poslednjem kolu, Hemofarm će igrati sa poslednjeplasiranim Asvelom, koji večeras igra sa Getingenom.