dule (1)

50. BEOGRADSKI POBEDNIK

Jubilarni 50. Beogradski pobednik poslednja provera pred OI

 

Jubilarni 50. Beogradski pobednik u amaterskom – olimpijskom boksu okupiće ove godine više od 120 takmičara i biće poslednja provera uoči Olimpijskih igara u Londonu. Ovo je drugi najstariji turnir u Evropi a tokom četiri dana turnira publici u zemunskoj hali „Pinki“ predstaviće se najmanje pet boksera, koji će se u Londonu boriti za medalje, među kojima i srpski olimpijac Aleksandar Drenovak.

-Ovogodišnje takmičenje ima posebnu težinu, zato što je jubilarno, ali i zbog toga što dolazi u trenutku kada obeležavamo 100. godišnjicu srpskog boksa, od istorijskog meča između našeg Mileta Nedica i Mađara Ebera, koji se borio pod zastavom Austro-Ugarske – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Velizar Ðerić na konferenciji za medije u restoranu „Mali Kalemegdan“ .

Povezana vest:  RIVALI U KAZINU KOLOSEUM NAJAVILI MEČ U ŠUMICAMA, Suzdržani Stevanović i Kasteluči

On je dodao da će u sklopu proslave tog jubileja BŠ u maju organizovati jedan meč na otvorenom, koji će biti spektakl za sve istinske ljubitelje boksa u Srbiji. Prvi čovek Bokserskog saveza Beograda (BSB) Božidar Tadić istakao je da se ovogodišnji turnir održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada i da je objedinjen sa Beogradskim trofejom.

Povezana vest:  Prva bokserska liga Srbije : Odlične borbe u Novom Sadu i Bijeljini

-Skupština grada je izdvojila značajna sredstva, od njih smo dobili milion dinara, a po 500.000 izdvojiće BŠ i BSB. Nije lako organizovati turnir u uslovima krize, ali, borimo se, napredujemo svake godine i nadamo se da će Beogradski pobednik uskoro da uđe u kategoriju najkvalitetnijih – rekao je Tadić.

Selektor Srbije Zoran Manojlović iskoristio je priliku da pohvali reprezentativce za utisak koji su ostavili na kvalifikacionom turniru za OI u Trabzonu, iako nije ostvarena nijedna nova olimpijska viza.

Povezana vest:  Ante Bilić se branio ćutanjem na sudu i završio u zatvoru!

-Svi momci su zaista bili odlični i samo nam je još malo potrebno za sam vrh. Takmičenje na Beogradskom pobedniku je obavezno i učestvovaće svi, osim Branimira Stankovića, koji ima obaveze u Svetskoj ligi – istakao je Manojlović.

Jubilarni 50. Beogradski pobednik počinje 2. maja borbama u osmini finala, a finale je zakazano za subotu 5. maja od 14 časova.