arjen-robben

Roben: Nisam smeo da izvedem drugi penal protiv Kasiljasa

 

Fudbaler Bajerna Arjen Roben priznao je danas da nije želeo da šutira u penal-seriji protiv Reala u polufinalu Lige šampiona, jer ga čuvar mreže Madriđana Iker Kasiljasa poznaje suviše dobro. Posle regularnog toka i produžetaka, rezultat je bio 2:1 za Real, a upravo je Roben u 27. minutu iskoristio najstrožu kaznu, ali je i tada Kasiljasu malo nedostajalo da odbrani udarac.

Povezana vest:  Prandeli: Bufonu je zagarantovano mesto na SP

-Kasiljas i ja se baš dobro poznajemo, igrali smo dve godine zajedno u Realu. Zato nisam želeo da šutiram i drugi penal na istoj utakmici – rekao je Roben nemačkim medijima.

Holanđanin se „dotakao“ i legendarnog Franca Bekenbauera koji ga je kritikovao zbog nedavno promašenog penala protiv Borusije Dortmund u odlučujućem meču za titulu prvaka Nemačke.

Povezana vest:  PSŽ obećao igračima po milion evra za titulu

-Voleo bih da čujem šta sada ima da kaže gospodin Bekenbauer. Nisam razgovarao sa njim, nema ni potrebe – dodao je holandski reprezentativac.

Ekipa Bajerna, koja je sinoć nakon penala u Madridu savladala Real sa 3:1, u finalu LŠ igraće protiv londonskog Čelsija.  Finalni meč igra se 19. maja u Minhenu.