paul_viliams

Pol Vilijams ostao paralizovan posle nesreće

 

Američki bokser i nekadašnji šampion sveta Pol Vilijams (31) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću i verovatno će ostati paralizovan ispod struka, preneli su elektronski mediji posvećeni tom sportu. Vilijams je vozio motor u blizini grada Atlante kada je išao na svadbu svog brata, kada mu je u susret izleteo drugi automobil. On je skrenuo da ga izbegne, ali je udario u bankinu i odleteo sa svog vozila. Njegov trener i menadžer Džordž Piterson rekao je da je bokser odleteo skoro 30 metara kroz vazduh, a onda je pao na leđa, i da je preživeo samo zato što je nosio kacigu.

Povezana vest:  Kličko i Borovčanin pripremaju se na Tirolu!

Prema Pitersonovim rečima, Vilijams bi u sredu trebalo da budeoperisan da bi mu se stabilizovala gornja, zdrava polovina kičme,  tako što će se staviti zaštita oko nje. Pol „Panišer“ Vilijams bio je šampion u velter i polusrednjoj kategoriji, a borio se i u srednjoj. U karijeri je zabeležio 41 pobedu i dva poraza, a omiljen je kod navijača zbog načina borbe, pošto je stalno išao napred i želeo je da razmenjuje udarce sa rivalima.

Povezana vest:  39. SENORSKO PRVENSTVO EVROPE U BOKSU, Marjanović protiv El Markučija

U svetu boksa je bio poštovan zato što nije ružno pričao o rivalima i nikada nije izazivao skandale. Vilijams je prošle nedelje ugovorio borbu sa šampionom supersrednje kategorije u verziji WBC i jednom od najvećih zvezda trenutno, Saulom Alvarezom. Piterson je za sajt Boksingsin (boxingscene.com) rekao da je Vilijams u odličnom mentalnom stanju i da je zadržao svoj borbeni duh, ali da nema šanse da ikad više stane na svoje noge.

Povezana vest:  Čisora uložio žalbu na suspenziju

-Nema šanse. Nema šanse. Proveo sam osam sati sa njim u bolnici I rekao mi je ‘sada ću morati da se vratim stend-ap komediji’.

On je ubeđen da će pobediti nesreću. Rekao mi je:

-Pit, ne veruj ničem što ti kažu, vratiću se sigurno’ – rekao je Piterson.

Nesreća se desila u nedelju po američkom vremenu, a poklopila se sa još jednom tragičnom vešću za ljubitelje boksa, pošto je juče rano ujutru pronađen mrtav legendarni šampion Džoni Tapija.