nikola_sjekloca_novi_sad

Sjekloća i Zlatičanin započeli pripreme u Sloveniji

 

Crnogorski bokseri Nikola Sjekloća i Dejan Zlatičanin su otputovali na visinske pripreme u Sloveniju. Dvojica pesničara započeli su pripreme u Rogli, u jednom od najboljih sportskih centara u regionu a narednih mesec dana Sjekloća i Zlatičanin pripremaće se za naredne mečeve. Narednog meseca, 29 jula, se planira spektakularna revija u Budvi na kojoj bi Nikola boksovao meč za rejting u 10 rundi, a Dejan bi branio WBC internacionalnu titulu u lakoj kategoriji.

Povezana vest:  Velizar Đerić: Drenovak je bio bolji!

Nikoli Sjekloći je ovo poslednja provera za meč karijere koji ga očekuje u oktobru. Sjekloca, kao drugi na WBC listi treba da boksuje za titulu WBC prvaka sveta protiv Entoni Direla iz SAD. Meč je bio zakazan za avgust ali je, neočekivano, došlo do povrede Direla koji je pao sa motora, polomio ruku i povredio nogu.

Sjekloća će rejting meč boksovati protiv Huga Kasperskog  iz Francuske (22 meča, 19 pobeda (14 KO), 3 poraza) ili Hoze Maria Gerera iz Španije (33 meča, 29 pobeda, 11 ko, i 4 poraza). Menadžer Nikole Sjekloće, Luka Popović, je u pregovorima sa ova dva boksera a konačna odluka o protivniku biće donesena u sledećih nekoliko dana.

Povezana vest:  David Haye: „John Ruiz je tup, dosadan i bez ličnosti“

Dejan Zlatičanin ima obavezu da do kraja juna brani WBC internacionalnu titulu. Crnogorski Pakjao, već uveliko napreduje na WBC rang listi i trenutno je 10.

Potencijali protivnik Zlatičaninu je Francuz Samir Ziani, mladić od 21 godine, sa rekordom od 12 mečeva, 11 pobeda i jednim nerešenim mečom. Zanimljivo je da je svoja dva poslednja meča Ziani pobedio na gostujućem ringu u Italiji, kao i nedavno u Ukrajini gde je pobedio izvanrednog andreja Kudriaševa.

Povezana vest:  Hej nokautirao Čizoru!

-Ako sve bude teklo po planu specijalni gosti na spektaklu u Budvi biće Oskar de la Hoja i Erik Gomez predstavnici Golden boy promoušna, kao i još nekolicina svetskih bokserskih legendi.