prometej 3D

Sutra premijera filma „Prometej 3D“

 

Film Ridlija Skota „Prometej 3D“ premijerno će biti prikazan sutra u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, najavio je domaći distributer „MegaKom film“. Projekcija u Beogradu zakazana je u 20.30 časova u multipleksu „Kolosej“, u 20 sati u novosadskom bioskopu „Arena sinepleks“ i od 21 čas moći će da ga pogleda publika u bioskopima „Sinepleks“ u Kragujevcu i „Vilin grad“ u Nišu.

Povezana vest:  Džulija Roberts i Havijer Bardem u San Sebastijanu

„Prometej 3D“ je već četiri godine, od kada je počelo snimanje, jedan od filmova koji se sa velikim nestrpljenjem očekuje. Reditelj Skot je nakon kultnih ostvarenja SF žanra – „Osmi putnik“ i „Blade Runner“, napravio pauzu od 30 godina, i sada se vratio naučnoj fantastici svojim novim filmom.

„Prometej 3D“ nastao je kao početak priče o „Osmom putniku“, ali je u međuvremenu, prema rečima Skota, „evoluirao u novi univerzum“ i bavi se univerzalnim pitanjima: ko smo, odakle smo, ko nas je stvorio. Tim istraživača, u želji da otkriju korene porekla ljudske vrste na Zemlji, polazi na uzbudljivo putovanje u najmračnije delove univerzuma. Na tom putovanju susreću se sa naprednom vanzemaljskom inteligencijom, ali umesto prijateljskog kontakta, očekuje ih borba za opstanak čovečanstva. U filmu igraju švedska glumica sa karijerom u usponu u Holivud Numi Rapas, Šarliz Teron i Majkl Fasbender, kao i Gaj Pirs, Logan Maršal-Grin, Idris Elba.

Povezana vest:  Stiže novi filmski serijal o čarobnjaku Merlinu?