rovcanin_trening_1

MEČ ZA WBC PRVAKA SVETA U MOSKVI

Miljan Rovčanin predborba Kličku

 

Srpski bokser i najmlađi kruzeraš Miljan Rovčanin u dosadašnjoj profi karijeri odradio je tri profi meča i sva tri završio nokautima. Zasluženo se nalazi na četvrtom mestu (Srbija) u kruzer kategoriji. Ispred njega se nalaze Nenad Stanković, Nenad Borovčanin i Enad Ličina. Sada je beogradskom bokseru ukazana velika čast jer je dobio poziv da boksuje uvodni meč jednom od braće Kličko.

Naime, Vitali Kličko će 8. septembra braniti WBC pojas u Moskvi, u teškoj kategoriji, a protivnik će mu biti Manuel Čar. Podsećanja radi Doktor Gvozdena pesnica ima 44 pobede (40 KO) i dva poraza s ovo će mu biti još jedan u nizu duela sada u glavnom gradu Rusije.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC PRVAKA BALTIK U BUDVI, Nepravedan poraz Bogdana Mitića

Iz kampa Bali Balkan Boksing su rekli da je ovo velika čast za njih ali i velika obaveza jer je ovo još jedan od koraka u karijeri Miljana Rovčanina. U dogovoru sa K2 promoušn, inače, promo kućom braće Kličko, stigle su lepe vesti jer su mladog Rovčanina zapazili kako boksuje i poželeli da se i on nađe na bokserskoj reviji u Moskvi.

Povezana vest:  Borovčanin želi titulu evropskog šampiona WBO



-Imali smo niz kontakata sa promo kućom braće Kličko i usledio je dogovor. Miljan Rovčanin će boksovati 8. septembra u Moskvi uvodnu borbu Vitaliju Kličku. Oko protivnika u Moskvi još uvek pregovaramo ali nam je cilj da bude bolji nego prethodni jer je Miljanu svaki meč izazov i svaka borba novi debi – prve su reči Duleta Rovčanina, predsednika kampa Bali Balkan Boksing.

Povezana vest:  Iz Rusije po Beogradskog pobednika

Do septembra Miljana očekuje naporan rad.

-Prvo će Miljan na visinske pripreme iako smo planirali da boksuje u Budvi uvodni meč Nikoli Sjekloći sada su planovi promenjeni tako da će se Miljan fokusirati na meč u Rusiji. Plan priprema je već spreman tako da Miljan sa stručnim štabom kreće na pripreme za Moskvu. – rekao je Rovčanin.