aleksandar_drenovak_mec_1_ekvador

PRED MEČ DRENOVAKA SA TURČINOM KILIČIJEM

Milić: Biće teško ali idem na pobedu!

 

Posle pobede nad bokserom iz Ekvadora Aleksandar Drenovak imao je vremena da pogleda, da bodri srpske sportiste na Olimpijadi ali i da se psihički i fizički spremi za narednog protivnika, neugodnog Turčina Kiličija.

Pred meč koji Drenovaka vodi u četvrtfinale trener reprezentacije Miodrag Milić je zadovoljan.

-Posle tesne ali zaslužene pobede Aleksandra Drenovaka, nad mladim i veoma snažnim Kolumbijcem Mariom Delgadom Suarezom a na koju je Srbija čekala punih 28 godina, poslednju je izvojevao Mirko Puzović davne 1984 u Los Anđelesu, strasti su se potpuno stišale i kao da se ništa nije desilo. U selu treniramo dva puta dnevno. Aleksandar se oseća odlično, prva pobeda je svakako stimulativno delovala na njega i dešava se upravo ono što sam ja tokom pripremnog perioda i govorio, da taj voljni momenat i svežina tokom takmičenja ide uzlaznom putanjom što je posledica pre svega njegove dobre fizičke spreme. Imam utisak da se posle startne pobede oseća mnogo bolje,da je raspoloženiji i da mnogo mirnije čeka meč sa daleko boljim i opasnijim Turčinom Ademom Kiličijem – prve su reči Milića.

Povezana vest:  Hej protiv Morija u ringu posle tri i po godine pauze

Samopouzdanje ne manjka kod Drenovaka.

-Samopouzdanje mu je podignuto na maksimalan nivo, na šta verovatno velikog udela ima i podrška koju posle ostvarene pobede dobija od gotovo svih srpskih reprezentativaca i trenera. Neverovatno koliko se sve promenilo u gotovo samo 24 časa. Odjednom Aleksandar je postao neko o kome se u našem bloku najviše priča, Ne napravi korak a da mu neko od naših sportista i sportiskinja ne priđe i kaže, bravo majstore, bravo šampione, gde si legendo… Sve je to lepo ali i obavezujuće. Upravo je to nešto novo, nešto što može da bude razlog da on na sledećem meču da svoj maksimum, prevaziđe sebe i stigne do pobede. Pobede koja bi ga dovela do borbe za medalju. Ako se to desi onda će sve biti moguće.

Povezana vest:  Bokseri Srbije idu u Dubai na pripreme i meč

Ipak, Drenovak boksuje u večernjim časovima a Milić se odlučio na staru, oprobanu tehniku.

-Ono đto je možda interesantno je to da mi ovde naš drugi trening održavamo u 22 časa kako bi se adaptirali na termin održavanja meča sa Kiličijem, jer sam primetio da je u prvom meču upravo zbog toga na početku prve runde bio nekako pospan i neeksplozivan što je i bio razlog da tu rundu izgubi sa 4-3. To protiv Kiličija ne smemo da dozvolimo, jer je on isuviše iskusan dobar i trofejan bokser da bi nam tako nešto i dozvolio. U slobodno vreme pratimo nasš ostale sportiste.

Povezana vest:  Lenoks Luis: Želi li pobediti, Hej mora da nokautira Klička

Nije izostala ni poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

-U nedelju nas je posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa kojim smo proveli sat vremena u prijatnom ćaskanju i druženju što nam dosta znači za predstojeći meč – rekao je na kraju Milić.