jovo_pudar_juga

MEČ ZA WBA PABA POJAS

Jovo Pudar brani pojas u Nikšiću 22. septembra

 

WBA PABA šampion u teškoj kategoriji Jovo Pudar koji se trenutno nalazi na 11 mestu WBA rang liste, braniće pojas protiv WBA šampiona Latinske Amerike Raphael Zumbana Love iz Brazila, koji na svetskojWBA listi zauzima 15 mesto. Brazilac ima 38 mečeva, od čega 32 pobede (25 KO), 5 poraza i 1 nerešen meč.

Ovo će biti treća odbrana PABA titule srpskog boksera Jove Pudara i ukoliko bude uspešan očekuje se da uđe među 5 izazivača svetskom šampionu Rusu Aleksandru Povetkinu i dobije šansu da bokuje za pojas prvaka sveta kao zvanični izazivač.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Marko Huk teško protiv Lebedeva

Zbog toga će spektaklu u Nikšiću prisustvovati i Alan Kim iz Južne Koreje, predsednik WBA PABA federacije i potpredsednik WBA.

– Sa Kimom ćemo obaviti izuzetno važne razgovore povodom mogućeg meča protiv Povetkina… To ne znači da će Zumbano biti lak zalogaj. Sa menadžerom Brazilca sam u svakodnevnom kontaktu. Zumbano dolazi u top formi nakon jakih sparinga u Las Vegasu, gde se inače i priprema za važne mečeve. On želi da pojas ponese sa sobom u Brazil i da on boksuje za svetsku titulu umesto Pudara – rekao je Luka Popović mečmejker.

Povezana vest:  BSS odlučio - Sara i Rastko „Zlatni bokserka i bokser“ za 2022.

Sa druge strane, Jovo je već tri meseca u dobrom treningu, sparinguje sa Jakovom Gospićem, Milošem Jovanovićem i Miletom Nikolićem i siguran sam da će ostvariti svoj cilj, a to je pobeda protiv Zumbana i mec za titulu prvaka sveta u WBA verziji.

Na spektaklu u Nikšiću glavnu borbu boksovaće Milorad Mićko Žižić protiv nekadašnjeg prvaka Evrope i izazivača za svetsku WBA titulu Mamadou Thiama iz Francuske. Ceo tok revije prenosice RTCG, u regularnom i satelitskom programu, tako da će ljubitelji boksa u Srbiji moći da vide vrhunski profi boks.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Ljubomir Marijanović izgubio od Kanađanina Uliza!