meni_pakjaoPakjao se povlači?!

 

Svetski šampion u velter kategoriji u verziji WBA Filipinac Emanuel Pakjao, najavio je mogućnost da uskoro završi profesionalnu karijeru, pošto ne želi da prekrši obećanje koje je dao majci.

U razgovoru sa filipinskim novinarima, nakon što je stigao u Manilu, posle pobede nad bokserom iz Gane Džošuom Klotijem, opstvarene 13. marta u Dalasu, Pakjao je podsetio na obećanje koje je dao majci u novembru prošle godine.

Povezana vest:  PRED MEČ DRENOVAKA SA TURČINOM KILIČIJEM, Milić: Biće teško ali idem na pobedu!

-Tada sam nakon pobede nad Migelom Kotom pitao majku da mi dozvoli još jedan meč. Ona sada zahteva da ispunim svoj deo dogovora, a ja ne znam šta da joj kažem – rekao je Pakjao.

On je istakao da ga majka već duže vreme nagovara da „okači rukavice o klin“.

-Ona me moli da završim karijeru i moraću još jednom da razgovaram sa njom. Nadam se da će me razumeti i dozvoliti mi da nastavim da boksujem – rekao je 31. godišnji bokser.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Stanković u prvoj rundi izgubio od Seferija

Pakjao je najpopularniji filipinski sportista. U februaru ove godine, u izboru američkih bokserskih novinara, proglašen je za borca decenije i tri puta do sada je biran za boksera godine, čime je izjednačio rekord slavnih Amerikanca Muhameda Alija i Ivandera Holifilda.

U karijeri je ostvario skor od 50 pobeda, od čega 38 nokautom, tri poraza i dva nerešena meča. Pakjao je izuzetno popularan u svojoj zemlji, gde paralaleno sa sportskom, gradi još filmsku, muzičku i političku karijeru.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Aleksandar Drenovak i Branimir Stanković ubedljivi i u osmini finala

On će, podsećaju lokalni mediji, u maju ove godine, kao lider Narodne šampionske partije, koja se zalaže za pomoć siromašnima, učestvovati na regionalnim izborima.