FUDBALSKA-LOPTABenites: Ferguson uticao na sudiju da dosudi penal

 

Menadžer engleskog premijerligaša Liverpula Rafael Benites izjavio je danas da je njegov kolega na klupi Mančester Junajteda, Aleks Ferguson, uticao na sudiju Hauarda Veba da na jučerašnjem derbiju dosudi penal za domaćina.

Glavni arbitar je u okršaju dva najtrofejnija engleska kluba, kojeg je Mančester dobio sa 2:1, dosudio penal u 12. minutu nakon starta Havijera Maskerana na Atnoniju Valensiji.

Povezana vest:  Inicijativa mladih pozvala Vladu da kazni huligane

-Više puta sam gledao taj detalj koji je, po mom mišljenju, odlučio pobednika vrlo važne utakmice za oba tima. Smatram da je Valensija simulirao prekršaj koji se, ukoliko ga je uopšte i bilo, desio van našeg kaznenog prostora – istakao je Benites.

Španskom stručnjaku je najviše zasmetao pritisak sa klupe Mančetera na sudiju Veba prilikom donošneja odluke o penalu.

Povezana vest:  Ćurčić: Bitna pobeda, igra na veoma dobrom nivou

-Ferguson očigledno ima veliki uticaj na sudijsku organizaciju. On je prigovarao tokom čitave utakmice, a i nakon svakog kola ima primedbe na arbitražu – rekao je Benites.

Mančester je pobedom na „Old Trafordu“ preuzeo vodeću poziciju na tabeli Premijer lige, dok je Liverpul posle još jednog poraza sve dalji od četvrog mesta koje obezbeđuje kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće sezone.

Povezana vest:  Slavoljub Srnić otišao iz Crvene zvezde u Las Palmas