Klizan4KLIZANJE SP

Sutra počinje prvenstvo sveta u Torinu

 

Na prvenstvu sveta u umetničkom klizanju, koje će se od 23. do 28. marta održati u Torinu, učestvovaće 210 sportista iz 53 zemlje, a u toj konkurneciji nadmetaće se i predstavnica Srbije, Marina Seh.

Olimpijska pobednica iz Vankuvera i aktuelna prvakinja sveta Južnokoreanka Ju Na Kim glavna je favoritkinja za zlato, a u konkurenciji za medalje su Finkinje Laura Lepisto i Kira Korpi, kao i Amerikanke Miraj Nagasu i Rejčel Flet.

Povezana vest:  Nova ubedljiva pobeda Zvezde u Super Ligi

U borbi za titulu u konkurenciji muškaraca, neće biti aktuelnog olimpijskog prvaka iz Vankuvera Amerikanca Evana Lajsačeka, vicešampiona Rusa Jevgenija Plušenka, kao ni sjajnog četvrtoplasiranog Švajcaraca Stefana Lambijea.

U njihovom odsustvu, zlata će pokušati da se domognu osvajač olimpijske bronze Japanac Daisuke Takahaši, kao i bivši evropski i svetskli prvak Francuz Brajan Žuber, koji želi da popravi razočaravajući utisak koji je ostavio na Igrama u Vankuveru.

Povezana vest:  SP U HOKEJU, Osveta Finaca za OI: Savladali SAD i poslali ih u borbu za ostanak

Kod plesnih parova, aktuelni olimpijski šampioni Tesa Virtju i Skot Mojr još imaju šta da „kažu“, a direktni suparnici biće im osvajači srebrne medalje u Vankuveru Amerikanci Meril Dejvis i Čarli Vajt.

Kod sportskih parova, favoriti za titulu biće aktuelni svetski prvaci Nemci Aliona Salčenko i Robin Solkovi, kao i olimpijski vicešampioni Kinezi Kving Pang i Đan Tong.

Povezana vest:  KUGLANJE, U Vrbasu kamp Ministarstva omladine i sporta Srbije i Kuglaškog saveza Srbije