mate_parlovGRAND PRI MATE PARLOV

Turnir otkazan zbog finansija

Jedan je bio Mate Parlov. Šampion svetskih razmera, poštovan I rado viđen gost u celom svetu, pogotovo u Srbiji gde je imao dosta prijatelja. Zato je, dve godine posle njegove smrti, trebalo da startuje Prvi međunarodni turnir Grand Pri turnir Mate Parlov. Datum je bio određen od 11.do 16. maja a ring je trebalo da bude postavljen u Puli. Međutim, zbog finansijskih razloga turnir se neće održati.

Povezana vest:  Loznica povela protiv Radničkog u finalu Bokserske Superlige Srbije

U dopisu Hrvatskog boksačkog saveza, organizator Bokserski klub Pula između ostalog ističe:

-Izvštavamoo vas da, uz sve napore kako bi zatvorili finansijsku konstrukciju za organizaciju prvog Grand Pri turnira Mate Parlov, nismo uspeli naći potrebna sredstva, te smo prisiljeni otkazati ga za neka bolja vremena.

Pula je trebala organizovati veliki evropski turnir, u čast šampiona pod nazivom Grand pri Mate Parlov, koji je trebalo biti dostojan njegovog imena i koji bi trebao postati najjači turnirom na Starom kontinentu. Ipak, do organizacije tog turnira još će se čekati.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO TITULU, ODRŽANO MERENJE BOKSERA U BANJALUCI, Borovčanin čeka Semerdžijeva

Podsećanja radi Parlov je rođen 16. novembar 1948 a preminuo je 29. jula 2008. Bio je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu (1972.) dok je 1976. poneo je titulu evropskog prvaka u poluteškoj kategoriji a dve godine kasnije osvojio je pojas svetskog prvaka u WBC verziji. Posleamaterske i profesionalne karijere jedno vreme bio je i selektor bokserske reprezentacije Jugoslavije.

Povezana vest:  Borovcanin kod Dodika!