david_haye1MEČ ZA WBA TITULU

Hej: Ako izgubim, sakrivaću se godinu dana

 

Dejvid Hej, vlasnik pojasa u WBA verziji u teškoj kategoriji, inače Britanac (29) brani će večeras, prvi put titulu prvaka u teškoj kategoriji u WBA verziji protiv Džona Ruiza. Uoči meča ponovo je potvrdio imidž “lajavca”.

Hej je uveren kako večeras neće imati težak posao protiv 38 – godišnjeg Ruiza i da će zadržati svoj savršen skor u karijeri (23-1). Jedini poraz Hej je doživeo 2004. od Karla Tomsona.

Povezana vest:  Beograd domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u boksu 2024

– Tada sam bio mlad i mogu da se vadim jer sam bio „neiskusan“ bokser. Morao sam posle  da otputujem na Gran Kanariju i budem sam jer nisam hteo da čujem bilo šta na račun te borbe. Ako ne pobedim Ruiza, ponovi će se još jednom slična stvar i verovatno ću nestati na godinu dana kako bih to preboleo – rekao je Hej koji je u trenutku poraza od 40-godišnjeg Tomsona imao 23 godine.

Povezana vest:  Kličko: Očekujem žestoku borbu protiv Poljaka

– Protiv Tomsona mi je trebala izdržljivost, čvrstina i nisam bio niti fizički niti mentalno pripremljen za tu borbu. Sada je drugačije. Tada sam se i na treninzima ponašao kao slabić… Srce mi nije bilo na mestu i tek kasnije sam dobio pravi pristup boksu i borbama – objasnio je Britanac uoči borbe u MEN Areni u Mančesteru.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF, IBO I WBO, Derek Kisora: Pobediću Klička