vladimir klicko profil
MEČ ZA WBA, EBO, IBF, IBO TITULE
Vladimir Kličko bolji od Pjanete nokautom u šestoj rundi
 
Vladimir Kličko ponovo oje odbranio titule! Ovoga puta Doktor Čelična pesnica bio je bolji od Italijana Frančeska Pjanete i to tehničkim nokautom u šestoj rundi. Ring je bio postaveljen u SAP areni u Manhajmu a Kličko je odbranio titule u WBA, WBO, IBF i IBO verzijama.
Od starta je Kličko nametnuo svoj stil boksa iako jeItalijan bio sparing partner Ukrajincu. Pokušao je Pjaneta u par navrata da stigne do poena, do udarca ali to nije urodilo plodom već je Kličko sve vreme „rovario“ po gardu i probijao ga. Tako postavljena taktika urodila je plodom u četvrtoj rundi kada se Italijan, minut pre kraja runde našao na podu. Mogao je i tada Kličko da završi meč što je publika i očekivala ali to se nije dogodilo.
U petoj deonici meča Kličko je nastavio po starom a izgledalo je da će Itlaijan uspeti da ostane na nogama svih 12 planiranih rundi, baš kao što je to uradio i Marius Vah koji je izgubio od Klička prošle godine u O2 areni u Hamburgu.
Ipak, u šestoj rundi, 20 sekundi pre kraja, Kličko je baco na konopvce Italijana i prvo ga je „otvorio“ desni direktom i odmah zatim usledio je pakleni levi kroše kojim je Vladimir Kličjko završio još jedno poglavlje u profi boksu i tako upisao 60 pobedu (51 KO) a ima još tri poraza. Italijanu je ovo bio prvi poraz u profi karijeri a ima 28 pobeda (15KO) 
Povezana vest:  WBO: Pakjau ukradena pobeda, sledi novi meč