MG 0710-copy
Veprovi posvetili pobedu Topoli
 
U izuzetno teškom trenutku, posle tragične smrti dugogodišnjeg igrača, trenera i prijatelja, Mira Bogdanovića Topole, kragujevački PBB Divlji veprovi izašli su na teren i ubedljivo savladali Vukove iz Budimpešte, rezultatom 49:7, u meču 5. kola CEFL lige.
Utakmicu je sjajno otvorio novajlija u dresu Veprova, američki kvoterbek Santino Simone, koji je postepeno pomerao lance, a zatim stigao i do debitantskog tačdauna već u prvom posedu.
Razigrao je potom Simone i svoje hvatače, pa su se do odlaska na odmor u poentere upisali Čed Rusinkovič i Filip Nedeljković – 21:0.
Malo je nedostajalo Mađarima da stignu do tačdauna već u prvom poluvremenu, ali ih je fantastična odbrana domaćih u dva navrata zaustavila u crvenoj zoni. Na drugoj strani, i Simone je mogao ponovo da poentira, u poslednjem napadu prvog dela, kada ga je protivnička odbrana zaustavila na par inča od end zone, posle 80 pretrčanih jardi.
Na startu drugog dela susreta Simone je još jednom sa end zonom povezao Čeda Rusinkoviča, nakon čega su Vulvsi stigli do počasnih poena, pasom Davida Rečejija ka Kristijanu Pirošu 28:7.
Simone se pasom za Filipa Nedeljkovića odmah pobrinuo da vrati prednost od 28 poena, a potom se i sam ušetao u end zonu – 42:7. Šlag na tortu dodao je risiver Nikola Tomić, posle još jednog preciznog proigravanja američkog kvoterbeka.
Odbrana Vajld borsa ponovo je bila na visokom nivou, a istakao se odlični defanzivni bek Đorđe Petrović, sa dve intersepcije. Šansu je na pravi način iskoristio i mladi Darko Erić, koji je uspeo da uhvati jedan pas protivničkog kvoterbeka.
Ovu pobedu Veprovi su posvetili prerano preminulom Bogdanoviću, koji je danas sahranjen, na Oplenačkom groblju u Topoli.
– S obzirom na stanje u kom se nalazimo u poslednja tri dana, nismo loše odigrali utakmicu. Imali smo veliki motiv više, svi znaju zbog čega. Mogli smo da odigramo još bolje, ali na svu sreću odbrana je još jednom odradila odličan posao i neutralizovala neke greške. Napad je dobio novu dimenziju sa novim kvoterbekom i uzbuđen sam što će nas predvoditi u nastavku sezone. Do kraja ove sezone i dok god se takmičimo, igraćemo za našeg tragično nastradalog prijatelja – rekao je Filip Nedeljković, risiver Veprova.
PBB Kragujevac Wild Boars – Budapest Wolves 49:7 (7:0, 14:0, 14:7, 14:0)
Kragujevac – Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 300.
7:0 Santino Simone trčanje za 1 jard, Srđan Ružić PAT
14:0 Simone pas 28 jardi ka Čedu Rusinkoviču, Ružić PAT
21:0 Simone pas 76 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Ružić PAT
28:0 Simone pas 11 jardi ka Rusinkoviču, Ružić PAT
28:7 David Rečeji pas ka Kristijanu Pirošu za 4 jarda, Andraš Štorca PAT
35:7 Simone pas 26 jardi ka Nedeljkoviću, Ružić PAT
42:7 Simone trčanje za 39 jardi, Ružić PAT
49:7 Simone pas 18 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić PAT
Povezana vest:  Čačani čuvaju neosvojivi „BIP“