Brendon_Mekdauel_(Vukovi)_i_Srdjan_Djokic_(Wild_Boars)

U NEDELJU OD 16.30 ČASOVA VELIKO FINALE SPORTKLUB SUPERLIGE SRBIJE

Večiti odlučuju o tituli

Baš kao i prošle godine, zavesu na još jednu sjajnu sezonu američkog fudbala u Srbiji spustiće „večiti rivali“, beogradski SBB Vukovi i kragujevački Mozzart Wild Boars-i, finalnom utakmicom Sportklub Superlige koja se igra u nedelju, 8. jula, na stadionu na Adi Ciganliji, sa početkom 16.30 časova (direktan prenos na Sporklub Plus kanalu).

Veprovi i Vukovi su se do sada pet puta sastajali u finalu, a Kragujevčani su bili uspešniji (3:2). Wild Boars-i su pehar podigli u prvoj ligaškoj sezoni, 2004. godine (21:6), doduše tada u ligi bez opreme, a zatim 2006. (23:12) i 2008. (39:33). Beograđanima se titula osmehnula 2005. (20:7)  i 2011. godine (51:36). Ovo će biti 15 „večiti derbi“, a u prethodnih 14 Veprovi su bili bolji (9-5).

Povezana vest:  Dostizanje vrha jasna namera „Indiansa" u sezoni 2016

Vukovi su bili uspešniji u ovogodišnjem ligaškom susretu na Adi (47:23), ali draž ovog derbija leži upravo u tome što nikada nema favorita na papiru, bez obzira na trenutnu formu, igrački kadar i skor u prethodnim međusobnim duelima. Jedno je sigurno, spektakl neće izostati, a ni domaći teren neće biti prevelika prednost za Vukove, jer će iz Kragujevca na Adu stići četiri autobusa sa simpatizerima Divljih veprova.

Očekujem odličnu utakmicu, jer je Kragujevac ekipa protiv koje nema opuštanja. Sigurno će biti dosta motivisani, jer će pokušati da se osvete za poraz u prvom kolu, kao i da sruše tradiciju Vukova na Adi, gde smo još uvek neporaženi. Što se nas tiče, spremni smo da izađemo na teren i pobedom zapečatimo savršenu sezonu bez poraza. S obirom na to da mi je ovo verovatno poslednje finale domaće lige u Vukovima, nadam se da ću ispuniti očekivanja i zajedno sa mojim saigračima pružiti žestok otpor kragujevačkim Wild Boars-ima – kaže Lazarević, lajnbeker SBB Vukova.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SBB Vukovi u finalu regionalne lige CEFL

Sa druge strane, iako su prilično lako poraženi na startu sezone, Divlji veprovi se nadaju da mogu do titule, jer se sličan scenario dogodio i u sezoni 2011. Tada su Veprovi bili bolji na startu, a Vukovi na kraju slavili titulu.

– Od našeg ligaškog susreta dosta smo napredovali. Ne tražim opravdanje za lošu igu na toj utakmici, ali Veprovi već dugi niz godina imaju problem sa početkom sezone, dok se tim ne uigra i uhvati zalet, tako da mislim da će ova utakmica pokazati naš vrhunac i to ko smo i šta smo. Još jedna prednost u odnosu na prethodni duel sa Vukovima je to što ćemo biti jači za Džeremija Pejtona, koji je stigao tokom sezone, a koji nam mnogo znači – ističe Nikola Tomić, hvatač Veprova.

Povezana vest:  Serbian Bowl XII: Okršaj „večitih” u nedelju 10. jula

Kapije stadiona na Adi biće otvorene od 15.30 časova, a cena ulaznice je 200 dinara. Uvertiru će napraviti ženski timovi ovih rivala, Vučice i Wild Cats, fleg utakmicom koja počinje u 15.40 časova, a spektakl će upotpuniti nastupi plesne grupe „DEF DANCE“ između prve i druge, odnosno treće i četvrte četvrtine, dok je za halftime show zadužena grupa „Bad Copy“.