sbb vukovi vukovi hu

„Vukovi“ i „Veprovi“ za titulu, kreće i „Balkan Bowl“

Superliga Srbije u američkom fudbalu počinje narednog vikenda, a za šampionsku titulu, koju brane beogradski „Vukovi“, boriće se ukupno devet klubova. Takmičenje će se odvijati po jednokružnom bod sistemu, a četira najbolja tima izboriće plasman u plej-of, dok će se dva najslabije plasirana preseliti u niži rang – Prvu ligu Srbije.
Predsednik Srpska asocijacije američkog fudbala (SAAF) Rade Rakočević na današnjok konferenciji za medije najavio je prvi „Jeep Bowl“, kao rezultat saradnje kompanije Fiat automobili Srbija i SAAF-a. U pitanju je najveći derbi američkog fudbala u Srbiji, utakmica između beogradskih „Vukova“ i „Veprova“ iz Kragujevca, koja će se odigrati 12. aprila na Adi Ciganliji.
-Mogu da potvrdim i da ćemo ove godine prvi put imati „Balkan Bowl“, utakmicu između reprezentacija Srbije i Slovenije, 20. septembra u Beogradu, gde će se odigrati mečevi u tri kategorije: flag timovi (pioniri), ženski flag i seniorska reprezentacija – istakao je Rakočević.
Na konferenciji za medije predstavljeni su novi zvanični dresovi reprezentacije Srbije, a prikazan je promotivni video spot koji najavljuje novu sezonu američkog fudbala u Srbiji.
Srbija je trenutno 10. selekcija u Evropi i u njoj postoji više od 2.000 registrovanih igrača, samo u seniorskoj konkurenciji njih 1.100. Od toga je 56 igrača iz inostranstva, uglavnom iz Amerike, ali i iz Kanade, Mađarske i Bugarske.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Amerikanac Brent Barns novi glavni trener SBB Vukova