Mećavnik Boxing Night

 

tajson ,kusta i maradonaPo povratku iz Torina, gde je primio nagradu za inovacije u svetskoj filmskoj umetnosti “OSAM I PO”,Emir Kusturica je proslavio svoj 55-i rođendan u krugu prijatelja i ostao u svom Drvengradu, gde u subotu organizuje boksersku noć. Proslavljeni režiser odlučio je da pomogne srpskom teškašu Nenadu Borovčaninu na putu njegove afirmacije,ali i afirmacije posrnulog boksa u opšte. Uvodne borbe počinju u 19 časova,a glavna borba večeri između Nenada Borovčanina i Adisa Dadovića treba da počne u 20:30 časova, jer će biti u direktnom tv prenosu na SPORT KLUBU.

Poslednjeg dana pred meč režiser i bokser opuštaju se u ambijentu Drvengrada uz laganu šetnju, ručak i razgovore o životnim pitanjima. Emir Kusturica, svetsko ime svrstano u red velikana za sva vremena i Nenad Borvčanin,bokser koji sanja da postigne u boksu stoti deo  od onoga što je Kusta u filmu i životu. Život jednog boksera uz uspone i padove,poraze i pobede , radosti i patnje, ljude koji ga okružuju, sigurno bi bio dobar scenario za neki novi Dom za vešanje ili Arizonu Drim. Kusturica je pripremio sve za spektakl kakav bokserska javnost odavno nije videla, a da  li će glavni akter večeri biti na visini zadatka,ostaje da se vidi sutra na ringu,gde će mu na megdan izaći Adis Dadović..

Povezana vest:  Milorad Žižić pobedio Jusubova u El Pasu

-Treninzi za ovaj meč su završeni, ostaje da u ringu pokažem da li sam dovoljno trenirao. Dadović nije afirmisan bokser, ali nije za potcenjivanje, naročito ako se uzme u obzir njegova karijera u kik boksu. Podrška Emira Kusturice je velika stvar za bilo koga ko pokušava da postane neko i nešto u onome što radi. Za mene je postati neko i nešto u boksu biti šampion Evrope ili sveta.Kusturica je odavno prošao put od siromašnog deteta da velikana svog vremena i još uvek korača krupnim koracima ka vrhovima. Ako ostvarim u boksu mrvicu onoga što je on ostavario u životu,biću najsrećniji čovek na svetu. Bez obzira šta će biti, dugujem mu neizmernu zahvalnost za pruženu ruku podrške – rekao je Nenad Borovčanin, dan pred meč.

Povezana vest:  Drenovak: Zasluženo sam izgubio, ali nisam nezadovoljan

Sala “Prokleta avlija” okupiće goste iz svih branši društva,baš kao što je to slučaj sa likovima u istoimenom Andrićevom delu, ali ovaj put da podrže Nenada Borovčanina na putu ka vrhu Evrope. U ringu nema milosti,pa će mu podrška biti ite kako potrebna da zabeleži 21. pobedu i napreduje na svetskoj rang listi (trenutno 26. pozicija). Uz Kustu su se mnogi vinuli u visine uspeha,a nadamo se da će Borovčaninu put ka vrhu evrope početi na Mećavniku!

Povezana vest:  Gasijev: Pozivam srpsku braću na spektakl