marco huck profi boks

Huk: Dokazaću da niko ne može da me zaustavi

Nemački bokser rodom iz Srbije Marko Huk rekao je danas da jedva čeka novu borbu sa Firatom Arslanom za odbranu šampionskog pojasa u kruzer kategoriji u WBO verziji koja će se održati 14. septembra u Štutgartu.
-Prošle godine sam potcenio Firata. To se sada neće desiti. Ja sam dokazao koliko vredim protiv Afolabija pre samo nekoliko nedelja. Uvek naporno treniram i dajem sve od sebe i ni jedan protivnik u kruzer kategoriji ne može da me zaustavi. To ću dokazati još jednom 14. septembra – rekao je 28-godišnji Huk na konferenciji za novinare u Štutgartu.
On je naveo da mu neće stvarati pritisak i neće mu smetati to što će se drugi meč protiv Arslana održati u neporednoj blizini mesta u kojem živi njegov rival.
-Uvek sam govorio da ću boksovati protiv bilo koga, bilo kada, bilo gde. Drugi bi verovatno čekali duže da se suoče sa Arslanom ponovo. Ali, hteo sam da ga dobijem što je pre moguće, tako da se ova tema završi jednom za svagda – dodao je Huk.
Prethodna borba Huka i Arslana održala se 3. novembra prošle godine u Haleu. Huk je dobio taj duel odlukom sudija na poene. Međutim, Arslan je video sebe kao pobednika nakon punih 12 rundi.
-Veoma sam uzbuđen zbog činjenice da ćemo se boriti u Štutgartu. Međutim, to nije bila moja odluka. Ja bih se borio bilo gde u svetu. U mojim očima je važnije da osvojim još jednu titulu. Ako budem boksovao kao prošli put, a sudije budu nepristrasne, ja ću WBO pojas odneti kući – poručio je Arslan. 

Povezana vest:  Hej poručio Kličku: Posetiću te u bolnici!