viteli klicki sa pojasom

MEČ ZA IBF, WBO, WBA I IBO PRVAKA SVETA

Kličko u Moskvi ponovo slavio, Povjetkin poražen na poene

Meč decenije, dugo najavljivani, u Olimpijskoj hali u Moskvi, duel kolosa u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Aleksandra Povjetkina završen je a pobednik je, ko drugi nego Vladimir Kličko, na poene.

Od starta je “Ruski vitez” Povjetkin krenuo ali u prve tri runde nije imao nikakvog rešenja protiv “Doktora Stilhamera”. Bio je ovo duel za četiri pojasa svetskog prvaka u teškoj kategoriji I to u verzijama IBF, WBO, WBA i IBO. Kličko se branio karakterističnim gardom, ispruženom desnom rukom i tako držao “na distanci” Rusa. Čim bi Povjetkin prišao na distancu, gde može da naudi Ukrajincu, Kličko bi ulazio u zagrljaj i tako iskusno prekidao napad. Publika je, naravno, negodovala zbog takve taktike.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC CISBB, Piperski u Zaječaru za titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC

Upravo je u sedmoj rundi, koja je, možda, bila i najbolja sa dosta pesničenja, taktika Klička, boks sa distance, i rezultirala da Povjetkin “poklekne” i da sudija dva puta broji Rusu.

U osmoj deonici meča Rusu je bilo jasno da samo nokautom dobija meč, da Povjetkin krene na sve ili ništa ali je delovao dosta grogi i izmoreno. Nastavio je sa taktikom pokušaja da priđe Kličku Povjetkin ali dok je prilazio primio je dva direkta i to je bilo sve u osmoj deonici meča. Do kraja 12 runde nije bilo većih uzbuđenja sem što je sve vreme publika zviždala jer najavljivan meč, kao meč decenije, nije zaslužio takav epitet.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ELIMINATOR, Sjekloći dobra težina, najavljuje napad na Biku

Poslednji put Vladimir Kličko je poražen 10. Aprila 2004 u Las Vegasu a bolji od njega bio je Lamon Bruster dok je Povjetkinu ovo prvi poraz u profi karijeri a prvi meč je imao 11. Juna 2005.

Aleksandar Povetkin 26 (18KO), 0, 0 – 26 – Vladimir Kličko 60 (51 KO), 3 (3KO), 0 – 63 0:3 (118 – 104, sva trojica sudija)

Povezana vest:  Predsednik WBC Hose Sulajman ponovo izabran