Drvengrad nova baza Borovčaninu

 

borovcanin_mecavnik_boks (9)Posle uspešne noći boksa u sportskoj hali Prokleta avlija koja je ispunila sva očekivanja, Nenad Borovčanin je dobio novu bazu za pripreme i punu podršku u daljoj karijeri od slavnog režisera Emira Kusturice. Dvadeset prva pobeda je zabeležena, trenutno stanje na rang listama je 26. pozicija na svetskoj i 17. na evropskoj rang listi, a cilj se zna –Vrh Evrope.

Dan posle meča Borovčanin je delovao prezadovoljno.

-Za ovakav uspeh neophodna je nova dimenzija podrške, a upravo sam je dobio od Emira Kustuirce, koji će biti uz mene na putu ka vrhu Evrope, a kasnije i sveta. U vremenu kada je sve više divljih federacija i nekih čudnih šampiona, ja sam se opredelio za četiri bokserske verzije, koje ceo svet priznaje, a to su WBC, WBA, IBF i WBO. To je, ne samo, podrška kroz vrhunske uslove za pripreme u Drvengradu, vec i kroz njegove kontakte širom sveta. Posle meča smo bili zajedno u Banja Luci, gde je Kusturica imao koncert sa grupom NO SMOKING ORCESTRA, pa smo u putu napravili strategiju njegove uloge u mojoj daljoj karijeri. Na meni je sada samo da treniram i da to opravdam u ringu – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Kličko u dresu Srbije!!!

Pored Kusturice, moralnu podršku Borovcaninu je dao i Dr. Nele Karajlic, pa ne treba sumnjati  da će u budućnosti, kad Nenad boksuje u publici biti sve više eminentnih ljudi iz javnog života, što će afirmisati ne samo njega kao boksera, već i sam boks vratiti u sport sa imidžom.

-Sada se čini da je sve na dohvat ruke i da je titular šampiona Evrope za mene veoma blizu, ali ne treba zanemariti činjenicu da govorimo o boksu, sportu u kojem se sve govori u ringu i da to neće biti ni malo lako. Predstoji pravljenje godišnjeg plana rada, jer samo požrtvovanim radom od najmanje godinu dana, mogu biti u prilici da boksujem za titulu – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI, Čizora ošamario Klička na merenju!

borovcanin_mecavnik_boks (3)